Vanwege een sterk toenemende vraag naar vervoer in opdracht van o.a. gemeentes, verzorgingstehuizen, RAVU (NIET spoed B-ritten), verwacht het Rode Kruis vanaf volgende week ca. 70 ritten per week te gaan uitvoeren, oplopend naar het dubbele binnen 1 maand. Het Rode Kruis heeft daarvoor 6 bussen klaar staan (4 in Utrecht, 2 in Amersfoort), waarvan 2 speciaal voor COVID+ vervoer en de anderen geschikt voor zittend vervoer.

Ze gaan diensten draaien in shifts: 3 per dag, 7 dagen in de week. De shifts zijn van 8 tot 13 uur, van 13 tot 18 uur en van 18 tot 22 uur.

Het COVID+ vervoer is zogenaamd rood vervoer: chauffeurs en bijrijders moeten hiervoor een speciale training hebben gehad en dragen gedurende de rit beschermende kleding.

Het overige vervoer is groen: hiervoor is speciale kleding niet noodzakelijk, wel hanteren ze de standaard RIVM eisen qua afstand en gebruik mondkapjes.

Het Rode Kruis zoekt met name chauffeurs en bijrijders voor het groene vervoer en doen bij deze daarvoor ook een beroep op de Reddingbrigades in de provincie Utrecht en regio Gooi & Vechtstreek. Wat wordt er gevraagd van chauffeurs en bijrijders:

  • Chauffeurs (uiteraard) tenminste in bezit van rijbewijs B
  • Chauffeurs en bijrijders in bezit van tenminste EHBO-diploma
  • Voldoende fysieke en mentale conditie om beoogde werkzaamheden uit te kunnen voeren. Passagiers zitten vaak in een rolstoel (training daarvoor kunnen wij op korte termijn realiseren)
  • Zorgvuldig, zelfstandig en accuraat kunnen werken via een vastgelegd protocol inclusief fysiek contact met de hulpvrager.
  • Stressbestendig en sociaal vaardig, empathisch
  • Minimale inzet: tenminste 1 shift per week op zelf uitgekozen shift
  • Wat niet mag (helaas): leeftijd > 70 jr. en/of behorend tot een risicogroep

Mocht je hierbij willen helpen, mail even naar [email protected]