Voorwoord van de voorzitter

Een rustige vakantietijd.. echt niet!
De zomer vakantie is voorbij! En wat een bijzondere periode was dit. Vlak voordat de vakanties voor de scholen in midden Nederland begonnen werden we opgeroepen voor een mogelijke inzet bij de overstromingen in Limburg. Uiteindelijk zijn daar ook 3 ploegen van ons naar toe gegaan, evenals een Officier van Dienst en IJsselstein was het verzamelpunt voor 10-tallen eenheden uit de Noordelijke helft van Nederland. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn!  De inzet in Limburg liet goed zien waarvoor wij onze training en opleiding doen. Flexibiliteit, kennis, samenwerken, initiatief nemen.. het kwam allemaal langs. Grote complimenten en veel dank aan iedereen die hierbij heeft bijgedragen is hier op zijn plaats!
      
Ook was IJsselstein bijzonder actief langs de Nederlandse kusten. Met name op Texel waren veel Lifeguards van de RBIJ te zien.
Dichterbij huis zijn de opleidingen voor Lifeguard ook gewoon doorgegaan. Op de donderdagen in Vianen.
Een andere ontwikkeling is de situatie rondom Corona. We merken dat er wat evenementen georganiseerd gaan worden en daar worden we dan ook voor gevraagd om voor de waterveiligheid te zorgen. Een mooie ontwikkeling.
Ondertussen is de TC zwemmend redden ook weer bezig geweest met de opstart van het zwemseizoen. Hierover lezen jullie verderop in deze nieuwsbrief meer.
Heel veel plezier en laten we hopen dit zwemjaar leuke activiteiten te kunnen en mogen organiseren en examens te kunnen houden!

1e zwemavond

Nu de zomervakantie weer voorbij is, scholen weer begonnen zijn, gaan ook wij weer starten met zwemlessen!
As donderdagavond (02-09) is er de kickoff met alleen onze instructeurs. Op deze avond nemen we het komende seizoen met elkaar door en nemen we zelf ook alle richtlijnen weer door.
De week erop, 9 september zien we graag alle kinderen in badkleding in hun huidige baan. Zodra we weer met lange kleding gaan zwemmen, laten we het weten
De volgende aandachtspunten:
  • Ouders mogen weer kijken binnen in het zwembad
  • Mondkapjes zijn niet meer nodig
  • We gaan via de hoofdingang naar binnen en via de zijingang weer naar buiten
  • De enige regel die we hebben is: 1,5 meter afstand houden! Gelieve daar met elkaar goed op te letten
  • En daarom mogen de douches helaas nog niet gebruikt worden
Natuurlijk gelden de algemene regels rondom gezondheid, quarantaine etc. ook. Blijf dus thuis met klachten.

Botenhuis

Ons botenhuis aan de Duitslandstraat mag ook weer open. Dit mocht al voor training en kleine overleggen, maar nu mag de bar ook weer open. En dat is toch de plek waar we elkaar ontspannen kunnen treffen en waar ideeën ontstaan, acties uitgezet worden en we gewoon weer met elkaar kunnen lachen.
Ook hier geldt de basis regel, 1,5 meter afstand bewaren. Laten we dit dan ook met elkaar in acht nemen! De voorraad wordt weer aangevuld en graag tot donderdag in ons botenhuis!

Spaaractie plus

De reddingsbrigade heeft zich aangemeld voor een spaaractie bij de Plus: “Spaar je club gezond!”. Vanaf 5 september t/m 13 november ontvang je sponsorpunten bij elke 10 euro aan boodschappen en deze punten kan je daarna doneren aan de vereniging. Hoe meer punten we sparen, hoe meer euro’s dat oplevert voor de vereniging. We zullen later deze week een aparte mail sturen met daarin alle informatie over deze actie.

Zwemavonden 2021/2022

Hieronder alvast het overzicht van alle zwemavonden in 2021 en 2022.
In principe altijd in het zwembad, tenzij we anders aankondigen.

September 2021                   9, 16, 23, 30
Oktober 2021                        7, 14, 21, 28
November 2021                    4, 11, 18, 25
December 2021                    2, 9, 16
Januari 2022                         6, 13, 20, 27
Februari 2022                       3, 10, 17, 24
Maart 2022                           3, 10, 17, 24, 31
April 2022                             7, 14, 21, 28
Mei 2022                              12, 19
Juni 2022                             2, 9, 16, 23, 30
Juli 2022                              7