Zwemzaken

De eerste zwermavond is op 4 januari aanstaande dit is de traditionele nieuwjaarsduik  in het recreatiebad.
Neem vriendjes, vriendinnetjes, vaders en moeders  mee je bent van harte welkom vanaf 18:30 uur en je mag de hele avond zwemmen.

Vanaf 11 januari zwemmen we weer de gewone tijden met kleren aan.

Kleding

De bestelronde voor de Bondskleding hebben we afgerond. Mocht je toch omhoog zitten met kleding laat het mij weten dan gaan we kijken voor een oplossing. De uitleen kleding zal ook weer aangevuld gaan worden, zodat bewakers zonder kleding toch gewoon reddingsbrigade kleding aan kunnen op bewakingen. Iedereen die een trui of T-shirt besteld heeft tijdens de passessie kunnen hun kleding ophalen bij de eerstvolgende opkomst in het zwembad.

Waterveiligheid

Voor het nieuwe jaar hebben wij al wat datums geprikt voor het bewakersoverleg. Zet ze alvast in je agenda!!!!  Het eerste overleg is voor de Varsity gepland zodat we deze alvast door kunnen nemen. Als er wat jongere bewakers aanwezig zijn die nog niet eerder naar een Varsity geweest zijn, kunnen we ze ook op de hoogte brengen wat hen te wachten staat.

Wij hebben ook 28 Januari gepland om met elkaar de boten te controleren en schoon te maken, en eventueel wat schilder werkzaamheden te doen. Verdere info volgt hier nog over.

Bewakersoverleggen staan gepland op: 19 maart, 27 mei en 16 september
Klusdag boten: 28 januari
Varsity: 7 april

Extra’s

Culemborgse avond marathon 16 maart

Beste Reddingsbrigade,
Hierbij willen wij u van harte uitnodigen om deel te nemen aan de 2e Culemborgse Avondmarathon. Georganiseerd door de Culemborgse Reddingsbrigade, in Zwembad de Waterlinie te Culemborg. De avondmarathon vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024. Van 18.00 uur tot 00.00u.

De Culemborgse Avondmarathon is een avond vol zwemmen, gezelligheid en muziek. Leuke, ludieke en uiteraard spectaculaire reddingsbrigade gerichte zwemopdrachten, waar veel extra meters mee te verdienen zijn. Zo kunnen de langzamere ploegen toch in de middenmoot uitkomen. En natuurlijk de 10 minuten estafettes. 10 minuten lang zwemmen tot de toeter gaat en dan gaat het volgende teamlid te water, de gehele avond lang. Wie de meeste meters zwemt, wint. De ploeg bestaat uit minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. Minimale leeftijd voor deelname is 15 jaar (of wordt 15 in 2024)

Naast de zwemmers zijn er ook nog 2 tellers per team nodig. Dit mogen zwemmers zijn, maar losse tellers mag ook. De ploegen worden tussen 17.00 uur en 17.30 uur in de kantine van het zwembad verwacht. Om 18.00u is de start van de avondmarathon.
Inschrijven is mogelijk tot 1 Maart 2024.

Heb je reactie van ons gehad en sta je officieel ingeschreven? Dan mag het inschrijfgeld worden voldaan. Het Inschrijfgeld komt uit op €80,00,- per team. Dit bedrag graag overmaken voor 10 Maart 2024. Onder vermelding van Marathon 2024 en de deelnemende reddingsbrigade op rekeningnummer NL53ABNA0949152366 t.n.v. De Culemborgse Reddingsbrigade.

Ongeveer twee weken voor de marathon ontvangt u een programmaboekje, waarin de nodige informatie over deze avond staat. Het inschrijven en eventueel weer afmelden kan per mail. Vermeld a.u.b. de naam van de betreffende brigade, naam ploegleider, zijn/haar telefoonnummer in de aanmeldingsmail. Die u kunt sturen naar:

[email protected]
Wij hopen jullie te mogen ontvangen. Tot 16 Maart 2024!

Met Vriendelijke Groet,
Don Hendrikse en Moniek Vermeulen Marathon Commissie Culemborg

 

Reddingsbrigade borrel vanuit RBU

Beste vrienden,
Graag nodigen we jou uit voor onze nieuwjaarsborrel op 20 januari 2024.
Vanaf 18:30 ben je welkom op Martin ovenweg 5 te Utrecht.
Tip probeer samen te rijden ivm weinig parkeerplekken.
(Iedereen tussen de 16-30 jaar en lid van een van de brigades in provincie Utrecht is uitgenodigd dus deel hem gerust binnen je brigade)

Meld je aan via deze link
Uitnodiging

Rabobank donatie
Omdat de Rabobank 125 jaar zich inzet voor een toekomstbestendige samenleven, heeft de bank een bedrag van 125.000 euro beschikbaar gesteld voor goede doelen om te vergroenen. Wij hebben ons vervolgens ingeschreven om een elektrische buitenboordmotor aan te schaffen. Verleden week is het bekend geworden dat het bedrag om deze buitenboordmotor aan te schaffen is toegewezen.
Zie nieuwsbericht

Handdoeken
Voor de leden die nog geen jubileum handdoek hebben gehad, die kunnen contact opnemen met Bernard om er een op te halen.
06 51616995

 


Agenda

Donderdag 4 januari nieuwjaarszwemmen in het recreatiebad
Zondag 14 januari Vaardag Klein Schevingen
Zaterdag 20 januari Nieuwjaarsborrel RB Utrecht
Donderdag 25 januari Lifeguard les blok 4
Donderdag 1 februari
Proef examen