Bestuur

 

Beste RBIJ-ers!

We hebben een bijzondere week achter de rug, namelijk 2 algemene vergaderingen op één avond voor onze vereniging. Dinsdag 26 maart hadden we onze statuten en het huishoudelijk reglement op de agenda staan. Deze heeft het bestuur flink aangepast aan de tijd, regelgeving en situatie waar we vandaag de dag mee te maken hebben.  Hiervoor hadden we een losse vergadering georganiseerd. Omdat dit alleen akkoord kan zijn met twee derde van onze leden aanwezig tijdens de algemene vergadering, is dat natuurlijk niet mogelijk. Daarom moeten we een tweede AV inplannen over de statuten en het HHR en dat is 16 april. Hier bespreken we de verandering inhoudelijk en gaan we hopelijk over tot goedkeuring.

In de andere AV afgelopen dinsdag ging het over het jaarverslag en financieel verslag over 2023. We hebben een mooi jaar achter de rug met ontwikkelingen binnen alle onderdelen van onze vereniging, maar vooral een fantastisch jubileumjaar. Ook zijn wij verheugd dat we een nieuwe secretaris hebben in het bestuur. Dit is Jan Piet van Ieperen, al lang lid van onze vereniging en ook al veel gedaan binnen onze club. Volgende keer zou hij zich voorstellen.

Veel leesplezier deze nieuwsbrief.
Alex van Doorn

 

Team Zwemzaken

 

25 april is het zover dan gaan jullie examen doen! Jullie hebben hard gewerkt dus we verwachten mooie resultaten.

Graag het verzoek om 10 minuten te voren aanwezig te zijn. Hierdoor kunnen de externe examinatoren ook op tijd beginnen.

In het zwembad hangt de baan indeling, check hier even op welke baan je wordt verwacht.

Attentie life-savers 2 & 3 ; EHBO diploma + zakboekblaadje LS2 mailen naar [email protected]

 

Team Waterveiligheid

 

Verleden week is het eerste bewakersoverleg geweest van het nieuwe jaar. Hier hebben we het onder andere gehad over de aankomende bewakingen, de nieuwe elektrische buitenboordmotor en de drijfpakken die we aan willen gaan schaffen. Op het overleg waren er ook wat nieuwe jonge bewakers aanwezig die we het een en ander uitgelegd hebben over hoe bewakingen in zijn werk gaan.

De elektrische buitenboordmotor wordt aankomende maand aangeschaft, zodat we eind april geïnterviewd kunnen worden voor een blad van de Rabobank waar we de nieuwe motor kunnen laten zien. Wanneer dit gepubliceerd wordt laten we nog weten.

De vlet die we aan het opknappen zijn staat in de plamuur en moet alleen nog geschuurd en geschilderd worden. We gaan proberen om dit nog voor de Varsity te doen.

Vorige maand hebben verschillende bewakers een cursus vaarbewijs 1 gedaan bij de regio. De cursus bestond uit 2 zondagen. Daarbij hebben ze zelf op het botenhuis nog samen geleerd en geoefend, waardoor er weer een hoop vaarbewijzen bij gekomen zijn binnen de RBIJ. Allemaal van harte gefeliciteerd.

 


Agenda

Donderdag 2 Mei wel zwemmen start nieuwe diploma
Donderdag 9 Mei hemelvaart & jeugdkamp
Donderdag 16 Mei club kampioenschappen
Donderdag 27 Juni Laatste zwemavond van dit seizoen