75 jaar!

Afgelopen maandag 27 mei is onze ere-voorzitter Bernard Brosi 75 jaar geworden.
Uiteraard is Bernard toegezongen en in het zonnetje gezet.
Dit is gedaan tijdens de opnames van Te Land, ter Zee en in de Lucht, een evenement waar Bernard al meer dan 130 keer aan meegewerkt heeft.

 

Minikamp

Morgen (05-06) is de laatste inschrijf dag voor minikamp. Heb je jezelf nog niet opgegeven doe dat dan snel!

Inschrijfformulier

 

Bestuur

Trost! Wederom trots!

 

Beste RBIJ-ers,

 

Wat een bijzondere weken hebben we achter de rug tevens in het vooruitzicht!

Velen van ons waren samen met andere verenigingen actie in de Efteling bij Te Land Ter Zee en in de Lucht, bij Utrecht Pride, bij Down Under of in ons eigen IJsselstein bij Fiets’m ‘d’r in. En dan hadden we ook nog een donderdagavond vol activiteiten van IJZPC, Lifesaving Sports en natuurlijk weer een aantal geslaagde kandidaten voor het diploma C.

 

De drukte zet komende tijd nog door met tal van bewakingen, het mini-kamp en we gaan al richting de laatste zwemavond. En nog examenuitslagen voor een groepje jeugdleden van ons. Succes met de spanning en veel leesplezier!

 

Bestuur RBIJ

 

GEZOCHT: TECHNISCHE ONDERLEGDE MENSEN

Binnen onze Brigade hebben we veel technische spullen waar van de belangrijkste onze boten zijn. In deze periode worden deze boten soms meerdere keren in het weekend gebruikt, waardoor deze slijten of soms stuk gaan. We willen natuurlijk onze mensen met goed materiaal wegsturen. We merken dat we hier nog handjes in te kort komen waar door dit niet lukt. De werkzaamheden zullen heel breed zijn van motorisch tot schilderen, lijmen, verlichting en touwen repareren en alles wat daartussen zit. Dus een oproep aan alle ouders, vrienden, kennissen of andere geïnteresseerden: ben of ken je iemand die ons hiermee zouden willen helpen neem contact met mij op via [email protected]

 

 

Team waterveiligheid

 

Te Land, ter Zee en in de Lucht

 

Van 27 mei tot en met 2 juni zijn na 14 jaar weer opnames geweest voor het TV-programma Te Land ter Zee en in de Lucht. De deelnemersveiligheid is verzorgd door Reddingsbrigade Nederland met medewerking van 6 Reddingsbrigades (IJsselstein, Den Bosch, Goes, Den Haag, Rotterdam en Noordwijk). De organisatie en coördinatie namens Reddingsbrigade Nederland lag in handen van de RBIJ.

Vanuit de RBIJ zijn 22 bewakers ingezet bij de voorbereidingen en tijdens de 4 opnamedagen als snorkelaar, bootbemanning ondersteuning of coördinator. Ook heeft de RBIJ de boten, rescue boards en overige benodigde materialen verzorgt.

 

De vier onderdelen, ‘Op naar de top’, ‘Tobbedansen’, ‘Snel naar de bel’ en ‘As over de plas’ die worden gepresenteerd door Ruben Nicolai en Gerard Joling, zullen vanaf 31 augustus worden uitgezonden door RTL4.

 

Of er volgend jaar weer nieuwe opnames plaats gaan vinden is nog niet zeker en hangt af van de kijkcijfers.  Wel zeker is dat als het volgend jaar doorgaat, dit weer in de Efteling zal plaatsvinden.

 

We zitten midden in de drukste periode met de bewakingen. Ter land ter zee en in de lucht hebben we afgelopen week afgesloten samen met 3 andere bewakingen in 1 weekend. De maand juni zit verder elk weekend nog vol met andere bewakingen dus het is alle hens aan dek op dit moment. De elektrische buitenboordmotor hebben we voor nu even van de vlet af gehaald zodat we deze eerst goed gaan monteren en daarna met opleidingen een oefen plan gaan opstellen omdat blijkt dat het varen met een elektrische motor toch net even iets anders is. Hierover worden jullie later nog over geïnformeerd.

Verschillende bewakers hebben aangegeven dat ze een officiële wetsuite of half wetsuite van de bond willen aanschaffen. Mocht je ook interesse hebben laat het even weten dan kunnen we ze te gelijk bestellen.

Dit biedt ook meteen de mogelijkheid om andere kleding te bestellen voor iedereen die nog officiële kleding willen hebben.

Rest mij alleen nog te zeggen aan iedereen die mee hebben geholpen om alle bewakingen in deze drukke periode te doen.

BEDANKT!!!!!!

 

 

Team Zwemzaken

Afgelopen donderdag hebben enkele kandidaten van het diploma C afgezwommen. Iedereen is geslaagd. Van harte gefeliciteerd toppertjes!!

 

De jongere leden in blok 1 en 2 hebben afgelopen donderdag een training van de IJZ&PC gehad. Wat heeft iedereen hard gezwommen! Alle kinderen waren na afloop hartstikke moe, goed gedaan kanjers!!

 

De oudere leden vanaf 14/15 jaar een Lifesaving Sports-clinic gehad. Deze clinic werd door 4 personen gegeven van Reddingsbrigade Nederland. Wist je dat er binnen Reddingsbrigade Nederland professionele atleten zijn die deze sport op wereldniveau beoefenen? Reddingsbrigade Nederland is samen met andere landen heel hard bezig om deze sport toe te laten voegen aan de Olympische Spelen. Naast RBIJ-ers waren er ook leden van de Reddingsbrigades van Houten, Utrecht en Vianen aanwezig. Na een instructie in het botenhuis volgde de praktijk in het zwembad.

 

De laatste maand voor de zomervakantie is dit weekend begonnen. In deze laatste weken hopen we dat het nog een paar keer mooi weer zal worden zodat we lekker buiten kunnen gaan zwemmen. Duimen jullie met ons mee op lekker warm en zonnig weer op de donderdagen? Wanneer we buiten kunnen zwemmen zullen we jullie dat laten weten. Houd je e-mail en onze Facebookpagina goed in de gaten. Als het weer niet mooi wordt en we zwemmen binnen dan trainen we vrolijk verder aan het nieuwe diploma 💪

 

20 Juni hopen we echt dat we buiten kunnen zwemmen want dan staan de teamkampioenschappen gepland. Deze nieuwe clubkampioenschappen houden we dit jaar voor het eerst! In teamverband zullen de kinderen van blok 1 en 2 strijden om de eerste plaats. Samenwerking als team zal bij deze clubkampioenschappen centraal staan 🥇🥈🥉

 

27 Juni is alweer de laatste zwemavond van dit seizoen. In de maanden Juli en Augustus mogen jullie heerlijk uitrusten, terwijl wij achter de schermen hard werken aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Eind Augustus worden jullie via de mail op de hoogte gebracht van de baanindeling en zwemtijden in het nieuwe seizoen 👌

 

De start van het nieuwe seizoen is dit jaar een bijzonder zwemfestijn voor de hele familie! Voor het eerst in lange tijd wordt er weer een zwemvierdaagse gehouden in de Hooghe Waerd. Deze zal worden gehouden van 2  september t/m 6 September. De vijfde dag is er disco zwemmen voor iedereen. De zwemvierdaagse wordt georganiseerd door de IJZ&PC, zwembad de Hooghe Waerd en de RBIJ 🏊
zwem4daagse

 

Sportieve, natte groeten van Team Zwemzaken

 

 

Petflessen doneren

Verleden jaar hebben we een petflessen actie gehouden om een nieuwe recueboard te kopen.

               

Inmiddels gebruiken we dit board al elke week in het zwembad en heeft het de afgelopen week dienstgedaan in de Efteling bij de beveiliging van de opnamen van ter land ter zee en in de lucht.

Nu blijkt dat de vraag binnen de brigade groot is voor nog een rescueboard. We willen daarom weer de petflessen actie op gaan starten om te kijken of we nog een board bij elkaar kunnen sparen.

Er zal daarom elke laatste donderdag van de maand een grote container in het zwembad bij de kassa staan om de petflessen verzamelen.

Alvast bedankt voor het mee sparen.

 


Agenda

Donderdag 20 juni Buitenzwemmen (Bij goed weer)
Donderdag 27 juni Laatste zwemavond