Vriendjes-en-vriendinnetjes-zwemmen

Afgelopen donderdag hebben de zwemmers uit blok 1 & blok 2 een uitnodiging gehad om 1 vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de zwemles op donderdag 12 oktober om mee te doen. Dit is dus voor de diploma’s Junior Redder en Zwemmend Redder. Op deze manier kunnen zij kennis maken met de reddingsbrigade. Het zou leuk zijn als er weer veel kinderen kennis komen maken.

Flessen inleveren

Komende donderdag (05-10-2023) is het weer mogelijk om flessen in te zamelen voor ons jubileum. Je kunt deze weer inleveren bij het zwembad en je ontvangt stempels voor je stempelkaart. Er zijn al veel flessen ingeleverd in de afgelopen maanden, maar we hopen op nog veel meer. Tot morgen!

Lifeguard opleiding (2023/2024)

Zoals in eerdere nieuwbrieven aangekondigd willen we op dinsdag avond 10 oktober een info avond organiseren voor de lifeguard opleidig aankomend seizoen. We willen daarom iedereen die geïnteresseerd is in de opleiding graag uitnodigen vanaf 19:30u in het botenhuis, daar zullen we vanaf 20u starten.

We willen o.a. gaan werken met een jaarplanning en hebben een paar regels voor deelname en gaan kandidaten. Daarnaast willen we voor buiten trainingen vaker alle bewakers uitnodigen!

Dus als je geïnteresseerd bent in de plannen kom graag langs op 10 oktober!

De Lifeguard organisatie:
Lars Kloet
Yvonne van Baggum
Marissa Beverloo
Justin Teeuw

Rode Kruis EHBO instructeur

Zoals al eerder op een ALV besproken en in nieuwsbrieven aangekondigd, zijn we als vereniging op zoek naar een nieuwe EHBO-instructeur. Dit jaar wilde we het EHBO-team graag met 1 instructeur aanvullen. Helaas heeft degene die zich op had gegeven zichzelf weer af moeten melden. Hierdoor zijn we nog opzoek naar in ieder geval 1 geïnteresseerde voor de rol als EHBO-instructeur. Mocht je interesse hebben neem graag contact op met Justin Teeuw ([email protected]).

Daarnaast willen we (na goedkeuring van de ALV) volgend jaar nog een EHBO-instructeur erbij. We zijn voor een soepele doorgang ook alvast aan het inventariseren of we ook een 2e geïnteresseerde hebben voor deze functie.

Kleding

Binnenkort is het weer mogelijk om kleding te bestellen bij de RBIJ. Er komen twee pasavonden in het botenhuis voor het passen van de reddingsbrigade kleding die gedragen wordt bij o.a. bewakingen. Daarnaast komen er twee avonden in het zwembad, waarbij het weer mogelijk is in de hal de rode kleding (Hoodies/shirts/etc.) te bestellen. Via de e-mail/facebook/instagram zullen we exacte tijden en informatie delen. Houdt deze dus goed in de gaten. De voorlopige data zijn:

  • Pasavonden reddingsbrigade kleding:
    • donderdag 19 & 26 oktober vanaf 21 uur in het botenhuis.
  • Rode kleding:
    • Zodra prijzen en mogelijkheden bekend zijn, zullen we deze delen.

Voor de instructeurs in het zwembad is Erwin Sanders bezig met inventarisatie en zoeken van een goede rode zwembroek (met zakken). Die houdt de instructeurs op de hoogte van de voortgang.

Heb je nog vragen over kleding, stuur dan een e-mail naar: [email protected].

Bewakersoverleg

Op maandagavond 16 oktober is er een bewakersoverleg voor iedereen die mee gaat met de bewakingen. Het is het laatste bewakersoverleg voor 2023. Het botenhuis is open vanaf 19:45 en we gaan starten om 20:00 uur. Heb je nog punten die je besproken wilt hebben, stuur dan een bericht aan [email protected].

Algemene vergadering

Op dinsdagavond 14 november 2023 is de Algemene Vergadering van Reddingsbrigade IJsselstein. Op deze avond maken de Teams en het bestuur de plannen bekend voor 2024 met de bijbehorende begroting. Binnenkort zal de uitnodiging per e-mail verstuurd worden, maar je kan deze avond vast in je agenda zetten, zodat je er bij kunt zin.

Agenda

Donderdag 5 oktober Inleveren lege flessen in het zwembad
Dinsdag 10 oktober Bijeenkomst lifeguard opleiding 2023-2024.
Donderdag 12 oktober Vriendjes-en-vriendinnetjes-zwemmen
Donderdag 16 oktober Bewakersoverleg vanaf 20:00 uur in ons botenhuis op de Duitslandstraat.
Donderdag 19 oktober
Donderdag 26 oktober
Pasavonden en bestellen reddingsbrigade kleiding vanaf 21:00 uur in ons botenhuis op de Duitslandstraat.
Dinsdag 14 november Algemene Vergadering in ons botenhuis op de Duitslandstraat