Bestuur

Nog maar een paar donderdagen en 2023 is alweer tot een einde gekomen. De laatste bewakingen worden afgewerkt, de acties uit de laatste Algemene Vergadering worden opgepakt en er wordt hard gewerkt aan ons feestje op 17 december!

Veel leesplezier in deze laatste nieuwsbrief van 2023.

Flessen inleveren

Komende donderdag (07-12-2023) is het weer mogelijk om flessen in te zamelen voor ons jubileum. Tevens zal dit ook de laatste keer zijn!
Je kunt deze weer inleveren bij het zwembad en je ontvangt stempels voor je stempelkaart. Er zijn al veel flessen ingeleverd in de afgelopen maanden, maar we hopen op nog veel meer. Tot donderdag!

Zwemzaken

De laatste lessen van dit jaar 2023 zijn in aantocht. Normaal gesproken zou we dan de clubkampioenschappen organiseren maar deze zijn verplaatst na het examen in 2024, zodat we goed kunnen oefenen.
Op 21 december zijn er veel kerstdiners op de scholen en daarom zwemmen we niet, we gaan op deze avond met de lifesavers en lifeguard vanaf 19:30 tot 21:00 een EHaD oefening doen

Op 4 januari is er het traditionele nieuwjaar zwemmen. Hierbij mogen ouders en vriendjes en vriendinnetjes mee zwemmen het begint om 18:30 tot 21:00 uur je bent welkom vanaf 18:30

Voor de lifesavers zijn er weer een aantal theorieavonden gepland deze zijn de volgende avonden zet deze alvast in je agenda.

 • Lifesaver 1
  • 4 maart 2024
  • 18 maart 2024
  • 8 april 2024
 • Lifesaver 2 & 3
  • 26 februari 2024
  • 11 maart 2024
  • 1 april 2024

Het nieuwe boek is te bestellen in de webshop via deze link : Handleiding Lifesaver | Reddingsbrigade IJsselstein (rbij.nl)

Voor de kinderen die lezen leuk vinden hier een boekje over de reddingsbrigade:
Helden op het strand
Nathalie van Hillo heeft een prachtig kinderboek geschreven onder de titel ‘Helden op het strand’. Een toegankelijk en rijk geïllustreerd boek voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het is een spannend en tevens educatief boek waarin Nathalie de kinderen informeert over de gevaren op het strand en van de zee. Nathalie laat, als ervaren lifeguard op Texel, de kinderen op een herkenbare manier kennis maken met het werk van de Reddingsbrigade en specifiek de lifeguards.

      Bestellen      

Jubileum

17dec komt steeds dichterbij!
Het programma en diverse verrassingen zijn in volle gang 🙂
Jullie laatste bijdrage voor de flessenactie is as donderdag. We hopen deze laatste x een recordaantal flessen te mogen inzamelen!
Helpen jullie nog 1 x mee?

Zoals in vorige nieuwsbrief geschreven; we zouden het leuk vinden dat jongeren een TikTok achtig filmpje kunnen maken.

We begrijpen dat de aanmeld button helaas niet goed heeft gewerkt.
Hieronder nogmaals mocht je je nog niet aangemeld hebben voor 17 december.
Schrijf je hier in!

Ken je nog oud-leden? Neem ze gerust mee😃

Team kleding

Op dit moment hebben we de eerste kleding bij onze leverancier besteld en zijn we bezig om deze kleding uit te leveren we wachten echter nog op een groot deel van de bestelling. Maar we hebben ook goed nieuws!

Op donderdag 14 december een pas en bestelavond voor de rode hoodies (met bedrukte naam) en T-shirts deze zijn ook voor de kinderen bedoeld.
We zitten in de hal van het zwembad vanaf 19:15 tot 21:00 je kan dan passen en bestellen.

Waterveiligheid

Het bewakingsseizoen loopt aan zijn eind. We hebben alleen nog Vreeswijk bij kaarslicht en dan is het voor dit jaar voorbij. Langs deze weg willen wij in ieder geval iedereen bedanken voor hun inzet en gezelligheid.

Volgend jaar beginnen we met de Varsity. Deze wordt gehouden op zondag 7 april, hou deze dus vast vrij. In maart gaan we ook nog een bewakingsoverleg in plannen zodat we het nieuwe bewakingsjaar voorbereid in kunnen gaan. Deze datum laten wij jullie nog weten.

De kleding die iedereen besteld heeft is inmiddels binnen, en de meeste hebben deze al ontvangen. Voor de anderen zorg wij dat jullie die binnenkort ontvangen. Mocht je nog kleding willen, laat het even weten. Met de groepskleding (rode) gaan we binnen kort ook beginnen lees daarvoor het algemene stukje.

Vanuit de regio wordt de cursus vaarbewijs 1 gegeven op 2 zondagochtenden in januari en februari. Mocht je interesse hebben neem even contact op met Arno.

Namens team waterveiligheid wensen wij iedereen hele fijne feestdagen.


Er stond nog een interessant stukje op de site van de bond;

Snel varen voor hulpverlening mag alleen bij Prio 1

Bij maritieme reddings- en bergingsdiensten bestond onduidelijkheid over snel varen tijdens een inzet. De Landelijke Eenheid van de politie zocht dit uit – in afstemming met de Kustwacht, Rijkswaterstaat, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie – en kwam met een toelichting.

Er bestaat geen uitzondering voor reddingsbrigades of de KNRM als het bij hulpverlening gaat om een lagere prioriteit dan ‘Prio 1’ of om een oefening. Men dient zich dan te houden aan de wet- en regelgeving voor het vaargebied, die voor iedereen geldt.

Binnenvaartpolitiereglement

Het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) bevat de verkeersregels voor de Nederlandse binnenwateren. Sneller varen dan volgens het BPR toegestaan is mag in het geval van een reddingsactie (bij levensgevaar) alleen als daarvoor ‘Prio 1’ is aangegeven door de Kustwacht of regionale meldkamer. Het gaat om artikel 1.24 van het BPR: ‘Schepen van handhavingsdiensten en brandweer, en reddingsvaartuigen betrokken bij reddingsoperaties mogen, behoudens het bepaalde in de artikelen 1.04 en 1.05, afwijken van de voorschriften van dit besluit voor zover dat voor een goede vervulling van hun taak noodzakelijk is.’ Hierbij dient in acht te worden genomen, dat anderen geen gevaar mogen lopen bij het snel varen, zoals gesteld in artikelen 1.04 en 1.05. In alle andere gevallen kan snel varen een proces-verbaal tot gevolg hebben. De politie handhaaft het niet naleven van de regels, waarbij eerst in gesprek wordt gegaan en bij herhaling een boete volgt.


Agenda

Zondag 10 december lifeguard en vaardag bij Klein Schevening
Donderdag 14 december Pasavond Rode kleding
Zondag 17 december Jubileum feest
Donderdag 21 december Alleen les voor lifesavers en lifeguard vanaf 19:30 tot 21:00
Donderdag 4 januari
nieuwjaarszwemmen