Jubileum – feest 25 maart

50 jaar reddingsbrigade IJsselstein is nu bij de meeste leden wel bekend. 5 januari startten we in het zwembad met een feestelijke zwemavond en een presentje vanuit de RBIJ aan jou. Heb je die nog niet gehad, klop even aan bij iemand van het jubileumteam of stuur een mailtje naar [email protected].

Maar 25 maart was het dan zover, een groot feest in de avond en overdag een gezellige puzzeltocht voor de jeugd. Ongeveer de helft van onze leden was deze dag aanwezig en dat is mooi want dat zijn er zo’n 100! Was het overdag wandelen door IJsselstein, puzzelen, poffertjes eten en ranja, in de avond was het botenhuis omgedoopt tot een apres-ski tempel met bijpassende drankjes, eten, muziek en kleding. Daarbij werd ook er nog enthousiast aan karaoke gedaan, terwijl er buiten een kampvuur was. Jong en oud samen, het was een feestje en iedereen heel erg bedankt voor zijn of haar bijdrage! Vooral het jubileumteam en alle hulp op deze topdag.

50 jaar RBIJ, ook dat heb jij mede mogelijk gemaakt! 😃
Gemaakt óf je bent er nog steeds onderdeel van!

Jubileum – Flessenactie

Vanavond 6 april verzamelen we weer lege flessen in!

Algemene vergadering 28 maart 2023

Met het feest nog in de benen hadden we 28 maart onze voorjaars algemene vergadering. Hierin verantwoord het bestuur en de teams zich over het (financiële) jaar 2022 en kijken we naar de plannen voor 2023 en de begroting. Met succes is alles vastgesteld en kwam er verder aan bod dat we goed moeten uitzoeken hoe het werkt met de VOG’s voor onze leden. Wij verplichten nu iedereen die met kinderen werkt, in het zwembad, bij bewakingen of activiteiten om een VOG te hebben. Iedereen heeft ook die VOG, maar moeten we dit niet breder trekken? We komen hier op terug.

Nieuw ere-lid

Tijdens de Algemene Vergadering heeft het bestuur het voorstel in de vergadering ingebracht om ons aftredend bestuurslid, na 20 jaar penningmeester en later secretaris, te benoemen tot erelid van onze vereniging vanwege zijn toewijding, opzetten en bijhouden van bijzondere dossiers zoals de VOG’s, goed bestuur, licentie C-diploma en nog veel meer! Johan doet op de achtergrond nog de nodige taken zodat een nieuwe secretaris niet in het diepe gegooid wordt. We zijn Johan hier heel erg dankbaar voor en feliciteren hem ook via deze weg met deze mooie titel.

Team zwemzaken

oals bekend zijn op 20 april as de examens voor junior redden, zwemmend redden en lifesavers.
Iedereen is hard aan het oefenen en voorbereiden hiervoor. Graag attentie voor onderstaande;

Het examen wordt afgenomen door externe examinatoren. Hierdoor kan het zijn dat de huidige tijd afwijkt normale schema.

  • Zwemmend redden 1 (blok 2 baan 1) zwemt normaal om 19.30uur -) 20 april aanwezig om 18.45uur.
  • Theorie livesaver 1 schriftelijk start 19:50uur dus aanwezig 19:45uur
  • Theorie livesaver 2 mondeling vanaf 18:45 indeling volgt per mail

Het gaat opvallen dat in blok 2 (19.30-20.15uur) enkele zwembanen leeg zijn.
Dit heeft te maken met onze grote groep Life Savers die examen doen waarbij ook mondeling theorie hoort.
Ook hiervoor zijn de externe examinatoren nodig.

Het examen schema hangt as donderdagavond in het zwembad.
Controleer deze indeling zodat je bekend bent hoe laat je moet afzwemmen op 20 april aanstaande.

Oproep: Hulp in Team Zwemzaken

Na de zomervakantie bestaat team zwemzaken slechts uit Erwin en Jelinka.
Jelinka gaat zich na jaren inzet rondom allerlei zaken in het zwembad, enkel bezighouden met C diploma.
Erwin heeft al vele taken op zich genomen, echter alleen is dit te veel.
We zoeken daarom mensen die zich willen aansluiten voor de zaken rondom zwembad organisatie.
Denk daarbij aan; activiteiten organisatie, materialen controle/ beheer. Organisatie rondom zwembadzaken (instructeurs/baanindeling, contact ouders, mail beantwoorden nieuwe leden)

Wil je meer informatie, schiet ons gerust even aan.

C diploma

Door de examens op 20 april voor zwemmend redden, hebben we niet voldoende capaciteit om de C kinderen zwemles te geven.
De zwemles van 20 april vervalt hierdoor.

Op 8 juni willen we met een (deel) van de groep gaan afzwemmen.
De kinderen die opgaan zullen 2weken daarvoor een afzwem briefje ontvangen.

Varsity

Zondag 2 april zorgde de RBIJ weer voor de waterveiligheid bij de Varsity in het Amsterdamrijnkanaal bij Houten. Met 2 rescueboards en 7 boten namens de RBIJ waren we met ca. 25 rbij-ers aanwezig. Daarnaast hadden we de hulp ingeroepen van reddingsbrigades uit Houten, Utrecht, Vianen, Amersfoort en Den Bosch.

Minikamp

Ook dit jaar organiseren we weer het minikamp voor onze jongste leden in de leeftijd 6 tot en met 11 jaar. Het thema van het minikamp dit jaar is ‘Dino’s en Dinosauriërs!’. Het kamp zal plaatsvinden van vrijdag 21 april 17:00 uur (16:30 uur inloop) tot zaterdag 22 april 15:00 uur. We slapen in ons botenhuis aan de Duitslandstraat 7 te IJsselstein. Natuurlijk blijven we niet bij het botenhuis, maar zullen we er ook weer op uit trekken met onze reddingsboten en leuke spellen in de omgeving gaan doen. We vertellen nog niet precies wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee 😉

Opgeven voor het minikamp kan tot uiterlijk 14 april 2023. Aanmelden kan via rbij.nl/minikamp De kosten voor het kamp bedragen 17,50 euro per deelnemend kind. Verdere informatie volgt nog zodra de inschrijving is gesloten. Mochten er nog vragen zijn of lukt het niet met aanmelden, dan horen we dat natuurlijk graag! Daarvoor kunt u mailen naar [email protected]. We hopen weer op veel aanmeldingen en maken er weer een feestje van!

Groetjes,

De minikamp commissie 2023 (Aylien, Marijn, Gert en Tim)

Jeugdkamp

BREAKING NEWS!!!!!!

Klik HIER voor het laatste nieuws!

Wat fijn dat er weer een jeugdkamp eraan komt, daarom is hier het inschrijfformulier voor het RBIJ-kamp 2023! We gaan ervan uit dat het dit jaar weer net zo’n succes en gezellig wordt als de afgelopen jaren, alleen hebben we jou daar ook bij nodig! Het kamp is dit jaar van donderdag 18 mei in de ochtend (hemelvaart) tot zondagmiddag 21 mei, en is voor RBIJ leden van 11 jaar (of 10 jaar, als je in dit jaar 11 jaar wordt) tot en met 17 jaar. De locatie is dit jaar op ‘het scouting landgoed van Zeewolde’.

4 belangrijke punten:

  1. De bijdrage voor het kamp is € 93,50,- per persoon. De gegevens voor de betaling ontvangt u bij de bevestiging van deelname.
  2. Als je mee wilt, kan je de inschrijving via het online inschrijfformulier bevestigen. Klik voor het online inschrijfformulier op de volgende link: rbij.nl/jeugdkamp De inschrijving sluit op 16 april.
  3. Omdat er in de leeftijdscategorie meer kinderen zijn dan het maximumaantal kinderen dat mee kan, zullen we de inschrijvingen op volgorde van ontvangst behandelen. Na ontvangst van de deelname bevestiging (rond eind april), is de deelname definitief.
  4. Voor donderdag en zondag hebben we weer ouders nodig die willen en kunnen rijden naar ‘het scouting landgoed van Zeewolde’ en aanvullende activiteiten.

Groetjes,

De jeugdkamp commissie (Dyan, Remco, Lisa, Melanie, Esmee, Nina en vele anderen)

Seniorenkamp (29 september t/m 1 oktober)

We gaan weer op seniorenkamp! Voor iedereen vanaf 18 jaar een weekend teambuilden en lachen. Noteer dit vast in de agenda en geef alvast via [email protected] door dat je mee wilt (dit is nog geen definitieve opgave, maar helpt ons ook met de voorbereidingen. Iedereen is welkom vanaf vrijdag einde middag/begin avond en we bouwen zondagmiddag weer af.

Groetjes,

De seniorenkamp commissie 2023 (Elise, Alex, en Tim)

Agenda

Donderdag 20 april Afzwemmen Zwemmend Redden (geen zwemmen Diploma-C)
Vrijdag 21 april Minikamp
Donderdag 27 april Geen zwemmen, ivm. koningsdag
Donderdag 4 mei Wel zwemmen, om 20:00 uur 2 minuten stilte
Donderdag 18 mei Geen zwemmen, ivm. Hemelvaart
Donderdag 18 mei Jeugdkamp
Donderdag 8 juni Afzwemmen Diploma-C
Donderdag 29 juni Laatste zwemavond
Vrijdag 29 september Seniorenkamp