RBIJ-ers, ouders, verzorgers..

 

alweer de 2e nieuwsbrief van 2024 en een mooi moment om nog even terug te kijken naar 2023. Wat een prachtig jubileumjaar was dat! Het mooie is, dat de energie die we hiervan gekregen hebben, nog steeds voelen en daarmee zie ik ook het enthousiasme in de verschillende teams en bij onze vrijwilligers. We zijn met zoveel mensen samen heel veel verschillende zaken aan het regelen. Opleidingen op donderdagavond, waarbij we ruimte hebben voor C kandidaten en junior redders. De opleidingen voor lifeguard draaien volop, waarbij een grote groep steeds verder gaat en inmiddels ook meehelpt bij bewakingen. Ook zijn bezig met het vernieuwen van materiaal en het inplannen van een reeks bewakingen, oude vertrouwde, maar ook nieuwe.. 🙂

 

2024 is geen jubileumjaar, maar een jaar om met elkaar verder te bouwen waaraan we begonnen zijn en dat gaat nu al hartstikke goed! Dat maakt mij enorm trots op onze vereniging en haar vrijwilligers.

 

Veel leesplezier!
Alex van Doorn
Voorzitter RBIJ

 

 

BREAKING NEWS!!!!!!

Jeugdkamp eraan komt, daarom is hier het inschrijfformulier voor het RBIJ-kamp 2024! We gaan ervan uit dat het dit jaar weer net zo’n succes en gezellig wordt als de afgelopen jaren, alleen hebben we jou daar ook bij nodig!

Het kamp is dit jaar van donderdag 9 mei in de ochtend tot zondagmiddag 12 mei, het hemelvaart weekend, en is voor RBIJ leden van 11 jaar (of 10 jaar, als je in dit jaar 11 jaar wordt) tot en met 17 jaar. De locatie is dit jaar op ‘het scouting landgoed van Zeewolde’.

 

5 belangrijke punten:

  1. De bijdrage voor het kamp is € 93,50,- per persoon. De gegevens voor de betaling ontvangt u bij de bevestiging van deelname.
  2. Als je mee wilt, kan je de inschrijving via het online inschrijfformulier bevestigen. Klik voor het online inschrijfformulier op de volgende link: inschrijven jeugdkamp 2024
  3. De inschrijving sluit op 30 maart.
  4. Omdat er in de leeftijdscategorie meer kinderen zijn dan het maximumaantal kinderen dat mee kan, zullen we de inschrijvingen op volgorde van ontvangst behandelen. Na ontvangst van de deelname bevestiging (rond begin april), is de deelname definitief.
  5. Voor donderdag en zondag hebben we weer ouders nodig die willen en kunnen rijden naar ‘het scouting landgoed van Zeewolde’ en aanvullende activiteiten.

 

Als u vragen heeft of nieuwsgierig bent naar de exacte inhoud van het jeugdkamp, voelt u vrij om de organisatie aan te spreken. Bovendien nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan de informatieavond voor ouders en verzorgers op dinsdag 20 februari in het botenhuis, Duitslandstraat 7. De inloop begint om 19:45, zodat we om 20:00 kunnen starten, tot dan!

 

Groetjes,
De jeugdkamp commissie
Dyan de Vries
Remco de Bruine

 

Team zwemzaken

Afgelopen donderdag hebben de proefexamens afgenomen, we moeten nog wel zaken bijschaven maar over het algemeen was het een succesvolle avond. Binnenkort komt er een mail over het examen

Graag in het formulier invullen t.a.v. het examen zodat we de examen aanmelding compleet kunnen maken.

Aanstaande donderdag is het Carnavalszwemmer, de kinderen mogen dan in carnavals kleding komen zwemmen (geen zaken die los kunnen raken meenemen)

 

Team Waterveiligheid

Op dit moment zitten we midden in de winterstop. Dat houd niet in dat we stil zitten. We zijn druk bezig om de boten voor het seizoen allemaal weer op orde te krijgen. Inmiddels hebben we een kluszondag gehad waar we al een goede slag geslagen hebben met betrekking op verlichting van de boten en trailers. De banden zijn ook gecontroleerd en ventielen van verschillende wielen zijn vervangen. We zijn daar nog niet helemaal mee klaar, maar dat komt wel goed. We hebben wel een ander plan opgepakt wat we nodig vinden en dat zijn de 2 vletten schilderen. Opzich niet moeilijk werk maar wel veel werk.

Het idee is om op zaterdag 24 en zondag 25 dit te gaan doen. We hebben daar best veel mensen voor nodig aangezien we ook de vlonders willen doen en nog wat andere werkzaamheden. Wij gaan zorgen voor een hapje, drankje en muziek. Kun je maar een paar uur geen probleem alle hulp is welkom want dit kunnen we niet met een paar man doen. Het moet voornamelijk ook gezellig worden.

Als de vletten geschilderd zijn gaan deze naar de bond toe en worden dan voorzien van de officiële bestickering zodat ze er weer helemaal netjes bijstaan.

 

Verder beginnen de bewakingen al weer binnen te stromen en de eerste hebben we al uit gezet in RBIJ online zoals jullie gezien hebben in jullie mail.

Mocht je nog vragen hebben laat het weten en hopen we dat we een goede opkomst hebben om de vletten aan te pakken.

 

Team boothuis

Elke eerste donderdagavond tussen 19:15 en 20:45 uur maken we ons botenhuis/clubhuis schoon. Vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken voel je welkom om mee te helpen! Dit mag ook voor een deel van de tijd, bijvoorbeeld tijdens de zwemles van jouw zoon of dochter. Het botenhuis ligt praktisch naast het zwembad, aan de Duitslandstraat nummer 7. Tot dan!

 

Nieuwe leden

Hebben jullie een vriend(je) of een vriendin(netje) die ook veel van zwemmen houdt?

Stuur ze dan de volgende link: Nieuwe Leden

Hier staat alle informatie die een geïnteresseerd nieuw lid allemaal zou moeten weten.

 


Agenda

Donderdag 8 februari Carnavals zwemmen
Donderdag 22 februari voorjaarvakantie wel zwemmen
Zat/zon 24 en 25 februari
vletten schilderen
Maandag 26 februari livesaver 2 & 3 les  1  theorie 20:00 – 21:30 Botenhuis