Bestuur

Beste RBIJ – vrienden

het is alweer mei en het lijkt erop dat de lente nu toch echt doorgebroken is. Het seizoen voor onze waterveiligheidsactiviteiten is inmiddels goed op stoom, we hebben onze 1e elektrische buitenboordmotor en er zijn examens zwemmend redden geweest. Komende tijd staat weer vol met activiteiten voor alle leden! Komende dagen tijdens het hemelvaartweekend strijkt ons jeugdkamp (11 tot en met 17) nabij Zeewolde en onze jongste leden (tot en met 10) gaan op minikamp 28 en 29 juni, En in deze nieuwsbrief de uitnodiging voor iedereen van 18 jaar en ouder om mee te gaan op seniorenkamp van 20 tot en met 22 september. Seniorenkamp 2024 uitnodiging

Ander leuk nieuws is dat we een nieuw bestuurslid hebben, nou ja nieuw, hij heeft al de nodige ervaring en dat is fijn voor onze vereniging. Jan-Piet zal zich verder voorstellen in deze nieuwsbrief.

Veel plezier met lezen en met alle activiteiten komende periode!

Secretaris – voorstellen Jan-Piet

Beste leden,

Graag wil ik mij even voorstellen. In maart ben ik gekozen als nieuwe secretaris van onze mooie vereniging. Een vereniging waar ik al bijna 40 met veel plezier mag rondlopen. Ik woon in het pittoreske Lopikerkapel en ben 51 jaar. Heb twee kinderen van 12 en 14 jaar en werk als operationeel manager bij Q Plus. Hobby’s zijn sporten en bourgondisch genieten van het leven met vrienden en familie.

Na lange tijd van afwezigheid ben ik trots dat ik weer een steentje mag bijdragen aan alle RBIJ-ontwikkelingen. Iets wat ik in het verleden ook al met veel plezier heb mogen doen. Vele van jullie zullen mij dan ook ongetwijfeld wel kennen, misschien van gezicht of van een mooie teamprestatie.

Ik ben bij de RBIJ begonnen als reddingszwemmer en zo doorgegroeid aan de badrand via instructeur tot TC-lid. Naast het zwemmen ook ingestapt in de reddingsboot bij varend redden en naast vele bewakingen ook in Limburg actief geweest. Naast het varend redden ben ik ook gaan roeien en heb dit met vele andere toppers weten uit te bouwen tot een groots roei evenement bij Marnemoende, te weten IJsselgatta. Hierbij zijn we zowel bij de heren als de dames ook nog Nederlands kampioen geworden, een prestatie van niveau.

Kortom, aardig wat ervaring binnen de club, en zin in om weer vol aan de slag te gaan. Hopelijk komen we elkaar snel tegen in het zwembad of botenhuis om kennis te maken.

Groetjes,
Jan-Piet van Ieperen

Team Zwemzaken

We zijn er heel trots op dat we bijna een 100% slagingspercentage hebben gehaald tijdens het examen voor de vakantie. Enkele kleine aandachtspuntjes krijgen in de komende tijd onze aandacht. Na de Meivakantie beginnen de trainingen voor het nieuwe diploma al. De baanindeling blijft tot aan de zomer gewoon zoals die nu is, er veranderd niets, maar we gaan dus wel alvast oefenen voor het nieuwe diploma.

Daarnaast hebben we ook nog allerlei leuke activiteiten tot aan de zomervakantie op de planning staan. Over de clubkampioenschappen op 16 Mei kun je elders in deze nieuwsbrief alle informatie lezen. Op 30 Mei hebben we supertoffe gastlessen gepland staan! In blok 1 en 2 krijgen alle kinderen een gastles van de trainers van de IJZ&PC, waarin de borstcrawl en startduik centraal staan.

Een aantal C-kandidaten doen op 30 Mei examen voor hun C-diploma! , de rest van de kinderen heeft dan geen les Heel veel succes alvast!! Diploma C Heeft zwemles t/m 27 juni in het zwembad. Afzwemmers ontvangen 16 mei een afzwembriefje. Geen briefje? = geen zwemles.

En de Lifesavers krijgen op 30 Mei een clinic Lifesaving Sport. Deze clinic is niet alleen voor onze Lifesavers maar ook leden van andere brigades uit de regio zullen hieraan deelnemen. Alle Lifesavers van de RBIJ worden om 19.00 uur in het Botenhuis verwacht, hier zullen ze eerst een instructie krijgen over de Lifesaving Sport. Tussen 20.15 uur en 21.30 uur vindt het praktijkgedeelte plaats in het zwembad. De instructie wordt door Reddingsbrigade Nederland verzorgt

Ben je geen Lifesaver, zwem je normaal gesproken in Blok 3 of 4, en wil je graag meedoen aan deze clinic? Dat kan! Geef dat dan even door aan Erwin. Zwem je normaal in blok 4? Houd er rekening mee dat je op 30 Mei pas om 21.30 uur het bad in kunt.

30 Mei beloofd dus een drukke maar spetterende avond te worden. Wij kijken er al enorm naar uit! 😀

Na Mei komt Juni, en hopelijk ook heel mooi weer, want als het kan willen we in Juni ook weer gaan buitenzwemmen!

Clubkampioenschappen

Eindelijk! Het is bijna zover, de clubkampioenschappen komen er weer aan! En dit jaar hebben we maar liefst 2 clubkampioenschappen! 😀

De eerste clubkampioenschappen vinden plaats binnen in het zwembad, waar onze zwemmers individueel strijden voor de meeste punten. Daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst een teamcompetitie, waarbij samenwerking prioriteit is! Samenwerking bij een redding is heel belangrijk. Op een speelse manier laten we iedereen hier alvast mee oefenen, deze teamkampioenschappen vinden buiten plaats.

Wat zijn de clubkampioenschappen? Alleen maar te gekke activiteiten! Denk aan creatieve korte spelletjes, spannende estafettes en uitdagende wedstrijdjes, allemaal met een reddingsbrigade-draai eraan! Je zwemt gewoon in je eigen blok en met je eigen groepje. Aan het einde van elk lesblok worden de punten opgeteld en zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Win jij dit jaar de beker? 🏆

De eerste clubkampioenschappen in het zwembad vinden plaats op 16 mei, dat is de donderdag na de meivakantie. Maar dat is nog niet alles! Onze teamkampioenschappen vinden plaats bij de put van Vianen op 20 juni. Dit word een avontuur om niet te vergeten!


Agenda

Donderdag 16 Mei Clubkampioenschappen
Zondag 19 Mei Vaardag  Lifeguard (linkje voor opgave)
Donderdag 23 Mei Gewone zwemavond
Donderdag 30 Mei examen C Diploma (briefjes volgen)
Donderdag 30 Mei Instructie door IJZ&PC voor blok 1 en 2
Donderdag 30 Mei Lifesaver Sport Clinic voor Lifesavers en andere geïnteresseerden
Zondag 2 Juni “Fiets hem erin” nabij kloosterplatsoen
Donderdag 27 Juni laatste avond voor de zomervakantie
Zondag 30 Juni Veiligheidsdag in het centrum van IJsselstein