Beste RBIJ-ers, ouders, verzorgers,

Hierbij ontvangen jullie weer een nieuwsbrief van Reddingsbrigade IJsselstein. In deze nieuwsbrief weer nieuwtjes vanuit het bestuur, jubileum, zwemzaken, waterveiligheid en opleidingen.

 

Kamp!

Jeugdkamp eraan komt, daarom is hier het inschrijfformulier voor het RBIJ-kamp 2024! We gaan ervan uit dat het dit jaar weer net zo’n succes en gezellig wordt als de afgelopen jaren, alleen hebben we jou daar ook bij nodig!

Het kamp is dit jaar van donderdag 9 mei in de ochtend tot zondagmiddag 12 mei, het hemelvaart weekend, en is voor RBIJ leden van 11 jaar (of 10 jaar, als je in dit jaar 11 jaar wordt) tot en met 17 jaar. De locatie is dit jaar op ‘het scouting landgoed van Zeewolde’.

 

5 belangrijke punten:

  1. De bijdrage voor het kamp is € 93,50,- per persoon. De gegevens voor de betaling ontvangt u bij de bevestiging van deelname.
  2. Als je mee wilt, kan je de inschrijving via het online inschrijfformulier bevestigen. Klik voor het online inschrijfformulier op de volgende link: inschrijven jeugdkamp 2024
  3. De inschrijving sluit op 30 maart.
  4. Omdat er in de leeftijdscategorie meer kinderen zijn dan het maximumaantal kinderen dat mee kan, zullen we de inschrijvingen op volgorde van ontvangst behandelen. Na ontvangst van de deelname bevestiging (rond begin april), is de deelname definitief.
  5. Voor donderdag en zondag hebben we weer ouders nodig die willen en kunnen rijden naar ‘het scouting landgoed van Zeewolde’ en aanvullende activiteiten.

 

Als u vragen heeft of nieuwsgierig bent naar de exacte inhoud van het jeugdkamp, voelt u vrij om de organisatie aan te spreken.

Groetjes,
De jeugdkamp commissie
Dyan de Vries
Remco de Bruine

 

Bestuur

Het bestuur is druk bezig met de voorbereiding van de algemene vergaderingen op dinsdag 26 maart 2024 (Botenhuis, Duitslandstraat 7 te IJsselstein). Die avond is gevuld met twee Algemene Vergaderingen. De eerste is een korte vergadering over wijzigingen statuten en huishoudelijk reglement. Daarna gaan we door met de reguliere Algemene Vergadering waarbij we verslag doen over het jaar 2023. Heb je de uitnodiging niet gehad, kan je deze opvragen op [email protected]. Ook als je al vragen hebt, kan je deze vast mailen, zodat de antwoorden al voorbereid kunnen worden.

Wil je de stukken (notulen/verslag/afrekening) hebben, dan kan je deze opvragen door een e-mail te sturen aan [email protected]. Je ontvangt dan de linkjes naar de stukken voor beide vergaderingen.

We hopen je te zien op dinsdag 26 maart 2024. Botenhuis is geopend vanaf 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Jubileum

Met het jubileum hebben veel leden flessen ingeleverd bij het zwembad. Van het statiegeld is een mooi cadeau gekocht voor de vereniging. Het is een rescueboard geworden. Deze hangt sinds vorige week nu in het zwembad en kan daar voor de lessen gebruikt worden. Allemaal bedankt voor jullie inzet!

Team Zwemzaken

Aanstaande donderdag (14 maart) is er gewoon zwemmen. Het zwembad zelf heeft een activiteit in het recreatiebad, waardoor wij geen gebruik maken van het recreatiebad. Ook adviseren wij om de kleren vanaf blok 2 niet in de kleedkamers te laten liggen, aangezien er dus ook niet RBIJ-ers gebruik maken van de kleedkamers. De kleding kan je het beste in een tas meenemen naar de tribune of in een kluisje doen.

Voor team zwemzaken zijn de voorbereidingen voor het examen op 25 april in volle gang. De instructeurs gaan samen met de kinderen de komende weken hard bezig gaan om goed voorbereid op het examen te komen.

De Lifesavers zijn aan het voorbereiden van theorie examen. Samen met instructeurs hopen wij hen zo goed mogelijk klaar te stomen hiervoor.

Veel succes allemaal!

Opleidingen – Proefexamen Lifeguard

We zijn inmiddels al een aardige tijd bezig met de Lifeguard lessen voor seizoen 2023/2024 en we hebben een leuk enthousiaste groep die, zoals op de foto hieronder te zien is, hard aan het werken is om uiteindelijk op examen te mogen gaan. Een belangrijk onderdeel daarbij is het proefexamen. Dit jaar zullen er 2 proefexamens en ook 2 examens plaatsvinden. De eerste proefexamen is op zondag 14 april 2024.

Dit lijkt misschien nog ver weg maar de tijd gaat altijd snel en we zijn als organisatie nu alvast begonnen aan de eerste voorbereidingen. We willen graag het proefexamen steeds meer op het echte examens laten lijken dit betekent ook dat we veel mensen nodig hebben om te helpen die dag. Denk bijvoorbeeld aan slachtoffers, een centrale post, mensen voor catering en beoordelaars/examinatoren. Als je tijd hebt op 14 april om te komen helpen horen we dat graag! Je kan je melden bij Justin om te helpen. Lifeguard of bewaking ervaring is niet verplicht om te helpen en iedereen is welkom!

Team Waterveiligheid

Het einde van de winterperiode is in zicht en dat merken we ook want de aanvragen voor de bewakingen stromen binnen, met als eerste de Varsity op 7 april. Daarvoor hebben we op dinsdag 19 maart een bewakersoverleg. De jongste bewakers zijn ook van harte uitgenodigd om langs te komen. We zullen daar de laatste punten door nemen van de Varsity en het begin van het seizoen en andere lopende zaken. Heb je nog iets wat je op het overleg wil bespreken, laat het ons weten.

We hebben een onderhoudsdag gehad, waar een vlet helemaal geschuurd is en er zijn diverse onderhouds punten aan de trailers en motoren gedaan zodat deze helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen. De dag voor het schilderen van de vlet die we 24 maart gepland hebben gaat niet door omdat het botenhuis al in gebruik is. Hier gaan we nog naar kijken voor een andere datum.


Agenda

Maandag 18 maart Theorie les LS1 les 2
Dinsdag 19 maart Bewakersoverleg
Maandag 25 maart Theorie les LS2+LS3 les 3
Dinsdag 26 maart Algemene Vergaderingen, botenhuis vanaf 20:00 uur (open vanaf 19:30)
Donderdag 28 maart Lifeguard training zwembad
Donderdag 25 april Examens Zwemmend Redden