Clubkampioenschappen

Op donderdag 1 December zijn de clubkampioenschappen weer! Iedereen zwemt in zijn eigen blok, we gaan er weer een actieve en gezellige avond van maken. Door Corona hebben we al lang geen echte clubkampioenschappen meer gehad. Voor degenen die het niet kennen: Tijdens de clubkampioenschappen zwem je wedstrijdjes tegen de kinderen die in jouw blok zwemmen. De besten kunnen een wisselbeker winnen! En pré-Corona kwam Sint en Piet vaak wel even binnengluren tijdens de clubkampioenschappen. Zou dat dit jaar ook weer zijn? Zorg dat je R’BIJ bent!

Kledingzwemmen Zwemmend Redden

De oudere kinderen zwemmen al een tijdje met kleding aan. Vanaf 8 December moet iedereen weer met kleding aan zwemmen! Dit doen we om conditie op te bouwen en om goed voorbereid te zijn op het (proef)examen. In blok 1 zwemt iedereen in een lange broek, trui met lange mouwen, jas met lange mouwen en schoenen. Vanaf blok 2 mogen de schoenen en jas thuis blijven. Kijk voor de volledige kledingeisen op onze website https://rbij.nl/nieuws/zwemmen-examens-kledingeisen/. Graag aan het begin van de les NIET DOUCHEN als we met kleding zwemmen zodat we de “droge redding” met droge kleding kunnen oefenen.

(Proef)examen Zwemmend Redden

Alvast vooruit springend naar 2023: Op 9 Februari staat het proefexamen gepland. Die avond zullen alle kinderen door een andere instructeur worden beoordeeld of ze klaar zijn voor het echte examen op 20 April. Noteren jullie beide data alvast in jullie agenda?

Opleiding Rode Kruis instructeur

Zoals in de afgelopen AV van 8 november besproken is, zijn we als bestuur, in samenspraak met de huidige EHBO-instructeurs, van plan om 2 nieuwe instructeurs op te leiden voor de EHBO-lessen van het Rode Kruis. Dit idee is ontstaan na verschillende gesprekken over de groei in het aantal leden met een EHBO-diploma, de capaciteit van de huidige instructeurs en de verwachte groei in aantal cursisten. Zoals iedereen die nu EHBO herhalingslessen volgt heeft kunnen merken hebben we nu al te maken met een te kort aan instructeurs, afgelopen jaar is de herhalingsles in de vorm van een Kahoot quiz gedaan i.p.v. fysieke lessen. Dit is een noodoplossing geweest. Daarna zijn de gesprekken op gang gekomen waaruit blijkt dat we met 2 nieuwe instructeurs voor de EHBO de aankomende 5 jaar weer verzekerd zijn van voldoende capaciteit.

Mocht je interesse hebben om deze opleiding tot EHBO rode kruis instructeur te volgen kan je een mail sturen naar [email protected] aangezien de opleiding duur is verwachten we wel dat je tot 3 jaar na het behalen van je diploma vrijblijvend de EHBO (herhaling)lessen verzorgd voor onze vereniging.

Bewakingen

Afgelopen weekend en komend weekend zijn er weer op veel plaatsen in de regio de sinterklaasintochten. Vanuit waterveiligheid zijn we afgelopen weekend aanwezig geweest bij de intochten in Nieuwegein/Vreeswijk en in Amsterdam. Voor komend weekend staat de intocht in IJsselstein weer op de agenda. Wil je eens zien wat de reddingsbrigade dan doet, kom dan ook vooral naar de intocht kijken. Daarnaast zijn we gevraagd om bij een jeugd roeiwedstrijd te zorgen voor de veiligheid op het water.

Agenda

Donderdag 27 oktober Gewoon zwemmen in de herfstvakantie
Donderdag 1 december Clubkampioenschappen
Donderdag 8 december Begin kleding zwemmen
Donderdag 22 december Geen zwemmen ivm. kerstavonden op veel scholen
Donderdag 29 december Geen zwemmen, ivm. kerstvakantie
Donderdag 5 januari Feestelijk zwemavond voor opening jubileumjaar
Donderdag 9 februari Proefexamen Zwemmend Redden
Donderdag 20 april Afzwemmen Zwemmend Redden