Donderdagavond = zwemavond

Wat was het goed om weer te kunnen zwemmen afgelopen donderdagavond. We hebben veel blije gezichten gezien in en rond het zwembad. Gelukkig was niemand het verleerd. Komende donderdag is er weer zwemmen. De zwemtijden zijn net als vorige week nog steeds 5 minuten korter om zo het onderlinge contact te verkleinen. Uiteraard blijf je thuis bij klachten of als je in afwachten bent van een test.

Net als vorig week dienen de conditiezwemmers en onderwatersport zich in te schrijven: HIER

Voor de zwemmers (behalve diploma-C) in de eerste drie blokken gaan de banen en instructeurs wijzigen. Komende donderdag hangt er buiten bij de ingang aan de zijkant van het zwembad een overzicht met de nieuwe baanindeling. Voor vragen zullen wij aanwezig zijn.

Zwemtijden:

  • Blok 1: 18:30-19:10
  • Blok 2: 19:15-19:55
  • Blok 3: 20:00-20:40
  • Blok 4: 20:45-21:20 (inschrijven)
  • Blok 4: 21:25-22:00 (inschrijven)

Opleiding (junior) LifeGuard

Afgelopen donderdag is de eerste trainingsavond geweest voor de opleiding (junior) lifeguard. Aan deze opleiding kunnen alle leden meedoen vanaf 15 jaar. De jongere leden zullen opgeleid worden voor junior lifeguard. Voor de oudere leden bestaat de mogelijkheid om op te gaan voor het lifeguard diploma. De opleiding betreft zowel de diploma’s voor ‘pool’ als ‘open water’.

Er is een afwisselend programma opgesteld waarbij getraind zal worden in de plas bij Vianen, in de IJssel, het zwembad, het botenhuis en met de boten. De lessen worden gegeven op donderdag avond vanaf 19.00 uur tot circa 20.30, zodat daarna nog in het zwembad gezwommen kan worden. Verder zullen er nog extra trainingsmomenten gepland gaan worden op andere avonden en op de zaterdag.

Naast de praktijktraining die we gezamenlijk doen, zal je ook een stuk theorie zelf moeten leren.

We hebben op dit moment nog geen planning voor een examendatum. Dit zal afhangen van de voortgang van de lessen.

De opleiding (junior) LifeGuard kan je volgen naast de opleiding lifesaver.

Wil je ook de opleiding lifeguard volgen, stuur dan even een mailtje of appje naar Arjan Boere 06-50253954 of [email protected]. Je wordt dan toegevoegd in de appgroep waar we de informatie delen over de trainingen. Donderdag 27 mei om 19.00 uur trainen we in de plas Middelwaard bij Vianen.