Intro (van de voorzitter)

Hopelijk hebben jullie een fijne en veilige vakantie gehad, want wat ging het tekeer op favoriete vakantiebestemmingen. Ook in Nederland startte de zomer mooi, maar werd het al snel herfstachtig. We hebben veel bewakingen gehad aan het einde van het seizoen en vlak voor de zomervakanties hadden met een groot deel van het kader een gezellige BBQ bij het botenhuis. Voor de komende periode staan er weer een aantal activiteiten op de planning waarover in deze nieuwsbrief meer info.

Veel leesplezier en tot donderdag.

Zwemzaken

Afgelopen donderdag hebben de instructeurs de indeling en het seizoen besproken. We zijn er weer klaar voor, met 19 instructeurs gaan we weer oefenen voor het examen in april 2024. In middels hebben alle ouders een mail ontvangen waarin aangegeven wordt op welke baan en welk blok uw kind zwemt. Mocht u geen mail ontvangen hebben, dan graag een mail naar [email protected].

De kinderen die zwemmen voor zwemmend redder (blok2) en livesaver (blok 3) beginnen vanaf aanstaande donderdag met kleren aan te zwemmen. Voor de kledingeisen zie https://rbij.nl/nieuws/zwemmen-examens-kledingeisen/

We zullen aanstaande donderdag ook de baanindeling ophangen in het zwembad.

Jubileumactiviteiten

Met de leuke activiteiten begin van het jaar en het feest voor alle leden in maart is hard gewerkt aan een groots spektakel op 23 september in en langs de Hollandsche IJssel. Het organiserende kernteam kwam in de vakantie tot de conclusie dat het ons niet gaat lukken dit in deze vorm door te laten gaan. Hoewel veel mensen enthousiast waren, lukt het niet in de geringe tijd om zoveel nieuwe dingen op te zetten. We hebben sowieso nog 17 december in het vooruitzicht en er wordt nog gewerkt aan iets leuks in de tussentijd. Alle betrokkenen sowieso bedankt voor de inzet tot nu toe.

Komende donderdag kan je weer lege flessen inleveren!

De Ronde Tafel – Fiets ‘m erin!

Alweer een tijdje geleden vond in IJsselstein Fiets ‘m erin plaats. Dit was tevens de laatste dag van het jeugdkamp en een drukke dag voor de RBIJ.  Één van de goede doelen van dat evenement was de RBIJ zelf.  Vlak voor de vakanties werden we verrast met een cheque. Wat een bedrag! Zo zien we maar weer dat IJsselstein sterk maatschappelijk betrokken inwoners heeft.

Lifeguard examen

Save the date

In september gaat er weer een groep kandidaten (junior) Lifeguard examen doen. Hiermee sluiten we het huidige opleidingsseizoen af en gaan we vooruitkijken naar een nieuw opleidingsseizoen. We willen in het aankomende seizoen meet structuur aanbrengen in de lessen. Hoe we dat gaan doen leggen we graag uit op dinsdagavond 10 oktober. Mocht je geïnteresseerd zijn sla deze dag alvast op in je agenda!

Seniorenkamp

Nog 4 weken en dan… seniorenkamp!

Hierbij de oproep massaal aan te melden voor een weekend vol sportiviteit, spel, muziek, eten, drinken en gezelligheid. Er volgt nog een officiele uitnodiging, maar ([email protected]) via dit mailadres kun je je sowieso al aanmelden. Kosten deelname zijn 50 euro inclusief eten zaterdagavond, alle ontbijt en lunch.

Agenda

Donderdag 31 augustus 1e zwemavond van seizoen 2023-2024 (iedereen)
Vrijdag 22 september Examen (junior) lifeguard examens.
Vrijdag 29 september RBIJ Seniorenkamp (t/m 1 oktober) voor iedereen van 18 en ouder
Sluit jij ook aan? We gaan 50 jaar terug in de tijd dit weekend met diverse hilarische activiteiten en gezelligheid. Geef je alvast op per e-mail op via [email protected].
Dinsdag 10 oktober Bijeenkomst lifeguard opleiding 2023-2024.