Voorwoord

We zijn alweer een maand op weg in dit jubileumjaar van onze mooie vereniging. We zijn feestelijk begonnen en er is veel nieuws voor jullie. Dat betekent dat op veel fronten we actief zijn met leerzame, nieuwe, leuke en dus belangrijke activiteiten.

Veel leesplezier!

Jubileum

Donderdag 2 februari – statiegeld flessen inzameling

Het is alweer bijna de 1e donderdag van een nieuwe maand en dus is het weer een inzamelmoment voor plastic statiegeldflessen. Neem hiervoor je bingo kaart(en) mee of vraag er eentje als je die nog niet hebt. Een volle kaart levert je een aardigheidje op 🙂. We hebben zelfs een mooie stempel van Punt5 (Eefje) gekregen waarmee we de bingokaarten nog officiëler kunnen afstempelen. We zullen jullie een volgende keer ook op de hoogte brengen van de tussenstand!

Regel dus die lege flessen van thuis, bij je buren, op het werk (van je ouders) of waar dan ook 😉.

Zaterdag 23 maart – RBIJ Feest

Dan zijn we na de feestelijke start op 5 januari, alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende activiteit op zaterdag 23 maart. Voor elke leeftijdsgroep wordt een speciaal programma georganiseerd. Maar nu al hebben we jullie hulp nodig. We gaan namelijk het botenhuis omtoveren tot een echte après-ski tempel! Dus heb je thuis leuke spullen die daarbij kunnen helpen, dan willen we die graag van je lenen. Of het nu gaat om ski’s, snowboards, skischoenen, blokhutten, sneeuwkanonnen, verlichting, of wat dan ook, bijna alles is welkom! Heb je iets of ideeën? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]

Team Zwemzaken

Ondanks de voorjaarsvakantie is er 2 maart wél zwemmen!
Is uw kind toch afwezig? Meldt dan tijdig via [email protected]

Graag attenderen we ook op het dragen van de juiste kleding. Check voor de juiste kleding eisen; (link naar kledingeisen)
Het is belangrijk om de juiste kleding te dragen zodat de kinderen gewend zijn om hier mee te zwemmen.

C diploma zwemmen
De kinderen die mogen afzwemmen ontvangen as donderdagavond een afzwembriefje voor donderdag 9 februari.
Voor de andere C kinderen betekent dit op die avond (9 februari) geen zwemmen. (Dit ivm geen vervanging instructeurs en extra zwembanen)

Zwemmend redden proefexamen
Op 9 februari is voor iedereen proefexamen (ook als je pas begonnen bent) aan de hand van deze resultaten zal er later bericht volgen dat je daadwerkelijk mag afzwemmen voor het diploma.
Binnenkort ontvangt u een mail over het proefexamen waarbij een digitaal formulier ingevuld moet worden.

Team waterveiligheid

6 Februari: Informatieavond bewakers
Voor alle bewakers is er een informatieavond op maandag 6 februari van 20.00 tot 21.00 uur. Deze avond willen we jullie graag bijpraten over de nieuwe ontwikkelingen binnen de RBIJ en op regionaal nivo. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra ondersteuning bij het organiseren van bewakingen, opzetten alarmploeg en materialen. Uiteraard kun je deze avond ook al je vragen kwijt. Inloop is vanaf 19.45 uur

Opleiding Lifeguard
In februari starten we met de opleiding Lifeguard. Hiervoor hebben zich 28 deelnemers gemeld, waarmee de opleiding voor dit jaar vol zit. De planning is dat eind mei examen wordt gedaan door degene die vorig jaar Junior Lifeguard hebben gehaald en degene die al in het bezit zijn van Lifeguard Beach. In september volgt een tweede examen voor alle nieuwe deelnemers die opgaan voor Junior Lifeguard. Alle deelnemers krijgen deze week bericht over de definitieve planning van de theorie en praktijk lessen.

4 maart: werkdag botenhuis
Op zaterdag 4 maart vanaf 9.00 uur hebben we weer een werkdag. We gaan alle materialen weer klaar maken voor het nieuwe bewaking seizoen en er voor zorgen dat het botenhuis er weer spik en span uit ziet. Vind je het leuk om te helpen, ben je natuurlijk van harte welkom. Ook je ouders zijn welkom om te helpen. Er is genoeg te doen, dus er zal altijd wel een leuk of leerzaam klusje tussen zitten voor je.

2 April: Start bewaking seizoen
Zoals ieder jaar, start op zondag 2 april het bewaking seizoen weer met de beveiliging van de Varsity. Dit jaar zullen we met 13 boten en 2 rescue boards het roei evenement op het Amsterdam-Rijn kanaal zorgdragen voor de veiligheid van de roeiers en bezoekers op en langs het water. Binnenkort ontvangen alle bewakers een mail met een uitnodiging om je op te geven voor deze bewaking.

Agenda

Donderdag 9 februari Proefexamen Zwemmend Redden
Donderdag 9 februari Afzwemmen C diploma
Donderdag 2 maart Voorjaarsvakantie, wél zwemmen
Donderdag 20 april Afzwemmen Zwemmend Redden (mogelijke datum)
Donderdag 27 april Geen zwemmen, ivm. koningsdag
Donderdag 4 mei Wel zwemmen, om 20:00 uur 2 minuten stilte
Donderdag 18 mei Geen zwemmen, ivm. Hemelvaart
Donderdag 29 juni Laatste zwemavond