Voorwoord

We kruipen langzaam naar de zomervakantie toe, maar wat hebben we het afgelopen tijd druk gehad! Met examens, bewakingen, opleidingen en kampen.. kortom, de vereniging draait op volle toeren!

Via deze weg willen we iedereen toch oproepen voor de volgende vacatures: Het team zwemzaken heeft behoefte aan versterking. Dat kan ook gewoon tijdens de tijd dat u als ouder zit te wachten op uw kind. Of als een paar ouders. Team zwemzaken regelt alles in zwembad en het opleiden van de leden en de communicatie daarover. Ook het bestuur heeft een onderbezetting. In het bestuur zijn we op zoek naar iemand die langzamerhand de secretarisrol van Johan over kan nemen. Daarnaast zoeken we mensen die het leuk vindt zich bezig te houden met marketing, communicatie, website en Microsoft teams. Stuur even een berichtje aan [email protected] of spreek ons aan in het zwembad! Immers willen we graag ook komende jaren zo’n leuke vereniging blijven.

De laatste weken voor de zomervakantie komen er alweer aan. Daarom hebben we een agenda opgenomen met een overzicht met de komende activiteiten in het zwembad en buiten. We houden voor de buitenactiviteit wel het weerbericht in de gaten, hierdoor ontvangt u per week een e-mail of de buitenactiviteit doorgaat. Houdt u uw e-mail en Facebook dus in de gaten.

Zonnige groeten vanuit het Bestuur: Alex, Sander, Justin

Jubileum – Flessenactie

Aanstaande donderdag is het alweer de laatste flessenactie voor de zomervakantie. In de zomer dus even doorsparen voor een mega inlevermoment in september. Neemt u donderdag alle statiegeldflessen/flesjes/blikjes mee? De opbrengst stijgt flink door jullie enorme inzameling!

Minikamp 2023

Vrijdag 21 en zaterdag 22 april jl. begon voor een aantal van onze jongste leden de meivakantie met het mini-kamp in ons botenhuis. Naast gezelligheid door een overnachting, samen eten, lachen, kletsen, was er een actieve puzzeltocht en werd er met onze boten gevaren. Een mooi kamp en de RBIJ bedankt hiervoor de organisatie, Marijn, Gert, Aylien, Tim en Duco, Lisa en natuurlijk alle anderen die geholpen hebben!

Jeugdkamp 2023

Tijdens het Hemelvaartweekend was het Jeugdkamp 2023. Er ging van alles mis waardoor we in een heel andere tijd terechtkwamen. Er stond zelf een heuse tijdmachine op het kampterrein, waarbij door de activiteiten op de juiste manier te doen telkens onderdelen gewonnen en gevonden werden. De tijdmachine werd steeds completer en aan het eind keerden we gelukkig weer terug. Activiteiten zoals vuur maken en roeien vanuit vroeger, maar ook robotvoetbal vanuit de toekomst kwamen langs. Tijdens het kamp sliepen we in 4 grote legertenten en was er elke avond een gezellig kampvuur en werden de nodige dansjes opgevoerd. De eieren en wraps vlogen ons de laatste avond om de oren tijdens de TikTok-challenge. Het was een feestje. Alle leiding bedankt en Remco en Dyan in het bijzonder voor de organisatie.

Veiligheidsdag

Zaterdag 20 mei was het weer een veiligheidsdag in IJsselstein. Hoewel veel mensen afwezig waren vanwege het jeugdkamp zijn we Bernard dankbaar voor zijn aanwezigheid. Al snel ontstonden er rijen kinderen die even in de boot wilde kijken en zitten, terwijl er informatie aan ouders werd gegeven. Een succesvolle dag!

Fiets m D’r in – IJsselstein

Zondag 21 mei werd voor de eerste keer Fiets m D’r in georganiseerd door de Ronde Tafel IJsselstein. De RBIJ heeft voor de waterveiligheid gezorgd tijdens dit evenement. Het was overweldigend druk, met veel deelnemers en heel veel publiek en lekker weer!~

Het bijzondere van dit evenement is, dat de RBIJ de helft van de opbrengst krijgt, naast de speeltuin Kloosterplantsoen. We hebben de eindstand helaas nog niet binnen, maar houd daarvoor onze ‘socials’ in de gaten.

Activiteit buitenzwemmen

Op de laatste donderdagen van het seizoen (8, 15, 22, 29 juni) gaan we als het weer het toelaat buitenzwemmen. De eerste twee avonden zijn bij recreatieplas ‘de put van Vianen’ (Middelwaard 2, 4133 LB Vianen), zie locatie hieronder, en de laatste twee avonden bij camping Klein Scheveningen (Lekdijk Oost 16, 3412 KT Lopikerkapel). Bij alle buiten activiteiten is het aan te raden om mee te nemen: wetsuit, waterschoentjes, warme kleding, handdoek. Voor vragen over het buitenzwemmen, kan je een e-mail sturen naar [email protected].

Volgend seizoen

Aanstaande donderdag 2 juni hangt de nieuwe baanindeling in het zwembad. Bij het onverhoopt uit elkaar halen van vriendjes/vriendinnetjes; dit kunnen we zeker aanpassen. Mail dan even naar [email protected] of schiet ons (Erwin/Jelinka) even aan in het zwembad.

Agenda

Donderdag 1 juni Activiteit overlevingszwemmen
meenemen: schone laarzen en regen-of zomerjas
Donderdag 1 juni Laatste zwemavond voor het C-diploma afzwemmen
Donderdag 8 juni C-dipoloma afzwemmen en geen zwemmen voor kinderen die geen briefje hebben gekregen.
Donderdag 8 juni Buitenzwemmen in recreatieplas ‘de put van Vianen’
(ook voor C-kinderen die geen examen doen)
Donderdag 15 juni Buitenzwemmen in recreatieplan ‘de put van Vianen’
(ook voor alle C-kinderen)
Donderdag 22 juni Buitenzwemmen en varen bij camping Klein Scheveningen.
Donderdag 29 juni Buitenzwemmen en varen bij camping Klein Scheveningen.
Dit is tevens de laatste zwemavond van het seizoen 2022-2023
Donderdag 24 augustus Instructeurs zwemavond
Donderdag 31 augustus 1e zwemavond van seizoen 2023-2024
Zaterdag 23 september 50 jaar RBIJ jubileum dag aan de IJssel
reserveer vast in de agenda want we gaan zwemmen, suppen en rescue-boarden in de Hollandsche IJssel nabij de binnenstad! Voor vragen of suggesties, mail naar [email protected].
Vrijdag 29 september RBIJ Seniorenkamp (t/m 1 oktober) voor iedereen van 18 en ouder
Sluit jij ook aan? We gaan 50 jaar terug in de tijd dit weekend met diverse hilarische activiteiten en gezelligheid. Geef je alvast op per e-mail op via [email protected].