Donderdag 18 februari hebben we een leuke reddingsbrigade bingo gehouden voor de jeugdleden. Niet de standaard bingo met nummertjes, maar met plaatjes en woorden die met de reddingsbrigade te maken hebben. Zo zijn de jeugdleden toch betrokken bij de reddingsbrigade. De kinderen hebben het leuk gevonden.

We willen dit graag delen, dat andere brigades hier ook wat mee kunnen doen. Op Facebook was er al veel interesse voor.

Het Word-bestand met de grabbelkaartjes print je uit. Alle kaartjes losknippen, dubbel vouwen en in een grote zak doen of grabbelton. Voel je vrij om plaatjes aan te passen met foto’s van je eigen brigade. Wij hebben veel foto’s van onze brigade gebruikt, zo is het voor de kinderen herkenbaar. Sommigen zagen zichzelf of een broer/zus op de foto’s wat al gelijk zorgt voor een leuke sfeer.

Het Word-bestand met de Bingo-kaarten moet je even heel goed doorlopen. Overal waar RBIJ staat moet je je eigen brigadenaam invullen. Het zijn 100 allemaal verschillende Bingo-kaarten, er is er geen een hetzelfde. Desondanks kan het voorkomen dat er enkele kinderen tegelijkertijd Bingo hebben, zorg dus voor wat extra prijsjes om dat te kunnen onderscheppen. Wij zijn met de instructeurs alle Bingokaarten persoonlijk gaan rondbrengen. Niet door de brievenbus maar aanbellen en afgeven aan het kind. Alleen dit gebaar vonden ze al fantastisch want zo zagen ze hun instructeur weer even.

Wij hebben onze prijsjes gevonden op edubricks.nl en reddingshop.nl. Wij hadden sleutelhangers en keycords voor de eerste 2 rondes en als hoofdprijs hadden we voor de jongsten een lego reddingboot met lifeguard en voor de oudste groep een reddingklos. Maar misschien heb je binnen je brigade zelf wel andere spullen die je als prijs wilt gebruiken.

We hebben de jeugdleden in 2 groepen verdeeld in een groep C-diploma samen met de Junior Redders en de andere groep waren de Zwemmend Redders en de Lifesavers. Zo zaten ze qua leeftijd een beetje bij elkaar. Met beide groepen hebben we 3 rondes gespeeld.

De 1e ronde was voor 1 rijtje horizontaal
De 2e ronde was voor 1 rijtje verticaal (Ons advies is; maak hier 2 rijtjes verticaal van. Bij beide groepen had er al meteen iemand Bingo zonder dat er al een nieuw woord was getrokken)
De 3e ronde was voor een volle kaart en de hoofdprijs.

We waren bijna een uur bezig met zo 3 rondes Bingo spelen (per groep een uur) Het is aan te raden om met 2 personen te Bingo te leiden, in je eentje verlies je het overzicht. 1 persoon toont steeds de woorden via de webcam aan de kinderen en de andere houdt op de verzamelkaart (het Excelbestand) bij welke woorden al geweest zijn. Dan kun je ook makkelijk controleren of de Bingo goed was.

Mocht je nog vragen hebben? Stel ze gerust! Stuur een mailtje naar [email protected]

Heel veel plezier ermee!!

Met sportieve vriendelijke groeten,
namens de RBIJ,

Femke en Eefje