Voorwoord

Het is eindelijk weer zover! Na een zonnige zomervakantie, waarin jullie ongetwijfeld veel gezwommen hebben, gaan wij weer van start in het zwembad met onze zwemlessen. Achter de schermen is hard gewerkt aan de baanindeling, waarbij het ieder jaar de uitdaging is dat we om 18.30 uur genoeg instructeurs hebben. Dat is ook de reden dat de blokken een kwartier later beginnen om zo een goede bezetting te hebben. Verder hebben we door de zomer heen diverse bewakingen gedaan en is er weer een flinke groep op Texel en andere stranden actief geweest als strandwacht. Maar nu dus weer elke donderdag zwemmen!

Dit jaar hopen we weer volop activiteiten te kunnen organiseren voor jong en oud. In het weekend van 24 en 25 september hebben we weer seniorenkamp voor alle leden die dan 18 jaar of ouder zijn. In het najaar zullen we voor de jeugd weer een filmavond organiseren in ons botenhuis en er zullen clubkampioenschappen zijn richting einde van 2022. Maar wat ook heel leuk is en waar we nu met elkaar toch echt naar toe gaan leven is dat we volgend jaar, in 2023, 50 jaar bestaan! Er is een jubileumcommissie actief met de organisatie van verschillende festiviteiten, daar volgt in de volgende nieuwsbrief veel meer info over, want er is veel hulp nodig.

Rest mij hierbij nog een oproep te doen voor het volgende:

 • het RBIJ bestuur bestaat uit 4 mensen en wordt zowel van buitenaf als vanuit binnenuit bij veel zaken betrokken. Dat is goed, maar veel werk. met name op het vlak van communicatie, website en meer administratieve zaken kunnen we hulp gebruiken.
 • het team zwemzaken bestaat uit 3 mensen en organiseert de zwemlessen en alle activiteiten in het zwembad. Ook daar kan is hulp meer dan welkom, bijvoorbeeld als het gaat om materiaalbeheer, administratie en organisatie van activiteiten.
 • het team waterveiligheid bestaat uit veel mensen, daar is het juist de uitdaging om de verantwoordelijkheden bij de juiste mensen te krijgen.
 • daarnaast hebben we nog een team botenhuis, die is actief met het onderhoud van het botenhuis en een groot deel van de inboedel. Ook schoonmaken van het botenhuis hoort daarbij en hier kan men wel wat hulp in gebruiken.
 • last but not least; opleidingen. We hebben in 2021 een lifeguard opleiding gegeven en die zien we graag gecontinueerd. We hebben best veel mensen die de opleiding kunnen geven, maar het moet ook met name administratief goed georganiseerd worden. Hier is hulp zeer gewenst.
Heb je interesse of weer je iemand die interesse heeft in één of meerdere van bovenstaande zaken, laat het ons weten via [email protected].
Als we er samen veel schouders onder zetten, maken we het elkaar een heel stuk makkelijker 🙂

Heel veel zwemplezier allemaal en tot de volgende nieuwsbrief!

Zwemavond

Vorige week hebben alle zwemmende leden een e-mail ontvangen op welk tijdstip zij kunnen zwemmen. Zoals daarin al aangekondigd is, zijn de tijden iets verschoven voor de Reddingsbrigade diploma’s en de conditiezwemmers. Daarom nog even kort een overzicht van de blokken. Voor het C-diploma wijkt het iets af.

 • C-Diploma zwemt van 18:30-19:15
  (starten vanaf donderdag met kleding zwemmen, dus graag deze meenemen en aantrekken)
 • Blok 1 zwemt van 18:45-19:30
 • Blok 2 zwemt van 19:30-20:15
 • Blok 3 zwemt van 20:15-21:00
 • Blok 4 zwemt van 21:00-22:00

Weet je niet meer in welk blok je zwemt, stuur dan een bericht aan [email protected]. Als je niet meer weet in welke baan je zwemt, dan kan je donderdag ook op de lijsten kijken die in de hal van het zwembad hangen.

Rabobank Clubsupport

Ieder jaar doet Reddingsbrigade IJsselstein, samen met vele andere verenigingen, mee aan de Rabo Clubsupport actie. Middels deze actie steunt de Rabobank de verenigingen. Met de clubsupport kunnen wij geld bij elkaar sparen voor onze vereniging. Hoe meer mensen uit onze regio stemmen op Reddingsbrigade IJsselstein, hoe meer geld wij kunnen ontvangen van de Rabobank. De actie start op 5 september. Om te kunnen stemmen, moet je wel lid zijn van de Rabobank. Dit kan je eenvoudig aanzetten in je Telebankieren app en kost niets. Dus bankier je bij de Rabobank, meldt je dan nu nog aan als lid en je kunt op ons stemmen.

Ons doel dit jaar is de aanschaf van nieuwe Rescue Tubes voor gebruik in het zwembad en bij bewakingen.

Meer informatie over Rabobank Clubsupport: rabobank.nl/leden/clubsupport en onze clubpagina