De zomervakantie is inmiddels achter de rug en ik weet niet hoe het jullie vergaan is, maar zelf heb ik Nederland vanaf het water en vanaf leuke campings mogen bewonderen.
Met het mooie weer en met in acht neming van de regels rondom Corona is er toch iets van een vakantiegevoel gekomen.

Iets anders dat opviel afgelopen zomer is een flink aantal slachtoffers in met name de zee door de sterke stroming. Hierbij is nog maar eens benadrukt hoe belangrijk de inzet van lifeguards is. De basis voor een lifeguard leer je bij ons in het zwembad, dus naast het sportieve karakter van zwemmen, zijn we ook bezig met een serieus doel.

We hebben nog steeds te maken met maatregelen betreffende Corona maar we gaan wel weer starten met ons zwemseizoen. Dit betekent:

 • Diploma C start donderdag 3 september in het zwembad
 • Zwemmend Redden start donderdag 10 september in het zwembad
 • De zwemtijden zijn hetzelfde als voor de zomer, dus:
  • C en junior redder van 18.30 tot 19.15
  • Zwemmend Redden 19.15 tot 20.00
  • Lifesaver van 20.00 tot 20.45
  • Conditiezwemmen vanaf 20.45 tot 22.00

Examens
We doen ons best om in november 2020 de examens in te halen. Vervolgens kunnen we dan voor de zomervakantie van 2021 wederom examen doen en hebben we geen verloren jaar.
Dit vergt extra inspanning van de instructeurs en ook van de zwemmers. Kom dus zoveel mogelijk en laat zien dat je de stof beheert. Dat helpt ons enorm!

Protocol Corona
We hebben nog steeds te maken met een protocol rondom het gebruik van het zwembad. We werken aan een update en een duidelijke uitleg daarvan, van wat dat betekent voor de RBIJ-ers. Er was soms wat onduidelijkheid de laatste zwemavonden en dat willen we voorkomen. In principe gaan we verder op de voet zoals voor de zomer, gebruik daarbij de achteringang en kleed je thuis om. Zo ook thuis naar het toilet en douchen. En natuurlijk de RIVM maatregelen volgen rondom ontsmetting, afstand etc.

Informatievoorziening
Het is ons streven om op dinsdagavond de laatste informatie met jullie te delen. Dit doen wij middels deze mailings, bericht op de website en op Facebook. Hou deze in de gaten om de hoogte te blijven van mogelijke aanpassingen in het rooster/tijden/afspraken. Heb je nog vragen, stuur dan gerust een e-mail naar [email protected].

Heel graag tot donderdag 3 september en of donderdag 10 september!