Update

We hadden allemaal zo gehoopt deze week te horen dat er weer gezwommen mag worden. Maar helaas… We moeten nog even wachten op het verlossende bericht. We staan wel met z’n allen in de startblokken om snel weer te beginnen als het sein op groen gaat. We zullen jullie dan weer snel op de hoogte brengen over hoe en wat.

In de tussentijd mochten al wel de elementaire diploma’s de lessen hervatten. Dat gaf ons de mogelijkheid om met het C-zwemmen weer te starten. Iedere week hebben zij nu een uur om aan dit diploma te werken. Daarnaast hebben we toestemming gekregen om onze bewakers weer te laten oefenen, zodat iedereen weer geoefend is voor het moment dat zij weer mogen helpen met het bewaken van evenementen.

Vossenjacht

Normaal gesproken zou komende week met Hemelvaart het jeugdkamp zijn. Een activiteit waar de kinderen en leiding altijd enorm naar uitkijken. Zo jammer dat het niet door kan gaan. Om het leed iets te verzachten hebben we voor ALLE LEDEN een leuke activiteit bedacht op 13 mei, Hemelvaartsdag.

Op 13 mei tussen 12.00 uur en 15.00 uur kun je met je eigen gezin een Vossenjacht lopen door IJsselstein. We hebben een fotospeurtocht uitgezet en langs de route zijn verschillende “Vossen” verstopt waar je een spel kunt spelen. Met elk spel verdien je een letter, langs de route liggen ook letters verstopt. Met alle letters samen puzzel je een zin en aan het einde van de speurtocht kun je dan tegen inlevering van de juiste zin een leuke PRIJS ophalen die geschikt is voor het HELE GEZIN!

Deelname aan deze Vossenjacht is GRATIS. Iedereen uit jouw gezin mag meedoen. Er is geen begeleiding vanuit de RBIJ want je loopt met je eigen huishouden. De route is bijna 5km waarmee het ook voor de kleintjes goed te lopen is. Oudere kinderen kunnen ook zonder ouders lopen, er moet een paar keer een weg overgestoken worden, je ouders beslissen of je alleen of met vrienden mag lopen.

Het startpunt is bij het zwembad. Je kunt op elk moment tussen 12.00 uur en 15.00 uur starten. Er staat iemand bij het zwembad om de routeboekjes uit te delen. 15.00 uur is het laatste moment waarop je kunt starten, zo is iedereen uiterlijk om 16.00 uur klaar met lopen. Tot 16.00 uur kun je de gepuzzelde zin inleveren bij het eindpunt van de route om je prijs op te halen.

Om ervoor te zorgen dat we voldoende routeboekjes hebben en ook genoeg prijzen om weg te geven vragen we je om je uiterlijk zondag aan te melden via [email protected]
Je hoeft niet op te geven hoeveel personen er mee lopen, 1 mailtje per gezin is voldoende. De prijzen zijn namelijk voor het hele gezin.

Tip: Neem een kleine handdoek/keukendoek mee…

We kijken ernaar uit en hopen dat er heel veel leden mee gaan doen. Tot volgende week donderdag!

Varen op donderdag

Om onze bewakers voor te bereiden op het nieuwe bewakingsseizoen, hebben we toestemming om te beginnen met oefenen. Afgelopen donderdag was de eerste keer en komende donderdag gaan we weer. Meer informatie hierover kan je vinden op de website of anders met een e-mail aan [email protected].