Beste RBIJ’er,

Het is weer mooi weer en we kunnen weer gaan buitenzwemmen. Dit geldt niet voor alle groepen, dus lees dit bericht goed, zodat duidelijk is waar en hoe laat je verwacht wordt. We hopen er weer een mooie donderdagavond van te kunnen gaan maken.

Diploma-C zwemmen

De kinderen die voor diploma-c zwemmen blijven donderdag binnen zwemmen en starten op het normale tijdstip. Aangezien we wat extra aandacht willen geven voor het examen en er geen andere kinderen in het zwembad zijn, kunnen we de les verlengen. We willen daarom de les voor het Diploma-C zwemmen houden van 18:30 t/m 19:30. Mocht dit lastig zijn, stuur dan een e-mail naar [email protected]. De overige regels in het zwembad blijven hetzelfde mbt. douchen en omkleden.

Buitenzwemmen

In de eerste communicatie is gesproken over de locatie Everstein. Op deze locatie is echter blauwalg aangetoond, waardoor we uitwijken naar de locatie bij Tull en ’t Waal.

Adres zwemlocatie:
Lekdijk
Locatie “t Waal”
Tull en ’t Waal

Op deze locatie zijn we ook al eerder geweest. Als je vanuit Nieuwegein/IJsselstein onder de A27 door komt, is het de eerste afslag naar het recreatieterrein. Vanuit IJsselstein is het ongeveer 20 minuten rijden.

De tijden van het buitenzwemmen zijn gelijk aan de tijden van afgelopen week:

 • Blok 1: 18:30 tot 19:05
 • Blok 2: 19:15 tot 19:50
 • Blok 3: 20:00 tot 20:40

Probeer 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en volg de instructies van de coördinatoren op het terrein. Graag willen we jullie vragen om na afloop niet te lang te blijven hangen en weer naar huis te gaan. We zijn daar te gast op het terrein en willen dit nog langer blijven gebruiken.

Nog een paar laatste aandachtspunten:

 • Op het terrein is er parkeergelegenheid een corona coördinator zal je naar een parkeervak leiden.
 • De kinderen kunnen zich daarna omkleden bij de auto. Let op er zijn dus geen omkleed hokken aanwezig!
 • Zodra de vorige groep weg is komt een instructeur de kinderen ophalen bij de parkeerplaats.
 • Tijdens de les is het mogelijk om te kijken, dit kan echter alleen bij de bomenrand aan de linkerkant van het terrein. Een corona coördinator zal daar ook aanwezig zijn.
 • Kinderen t/m 18 jaar hoeven met buitensporten geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Iedereen boven 18 jaar moet nog steeds 1,5 meter afstand bewaren.
 • Er is geen toilet en douche gelegenheid op het terrein, houd hier rekening mee.

Snorkelen

LET OP: De snorkelaars zwemmen op andere tijden:

 • Snorkelen blok 2 doet mee in blok 3;
 • Snorkelen blok 3 doet mee in blok 2.
 • Voor meer vragen over het snorkelen kan je mailen met [email protected].
Ondanks dat het mooi weer wordt kun je in het water snel afkoelen, daarom raden wij aan gebruik te maken van een wetsuit of shorty. Verder is het aan te raden om zwemschoentjes aan trekken. Het is belangrijk om je na het zwemmen goed af te drogen en warm aan te kleden neem dus je handdoek en trui mee!

Heb je nog vragen nav. deze e-mail over het buitenzwemmen, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Onderwatersport & conditiezwemmers (vanaf 20:45)

Deze groep blijft gewoon binnen zwemmen. Net als alle andere weken willen we jullie vragen om de 1,5 meter maatregel te handhaven en het formulier voor donderdag 16:00 uur in te vullen.

Blok 5 zal 5 minuten eerder beginnen (21:25 ipv. 21:30). Het verzoek aan de zwemmers in blok 4 om tijdig de banen vrij te maken voor de zwemmers van blok 5.

Reserveren plek conditiezwemmen

Let op elkaar! We doen dit samen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur en de TC’s en instructeurs