Beste RBIJ’er,

Vorige week leek het weer een normale donderdag, maar we waren helaas iets te voortvarend in het normale gebruik van het zwembad. Ons is gevraagd om voor de laatste donderdag weer gebruik te maken van de achter ingang en tevens is douchen niet mogelijk. Omkleden is weer in de laatste twee grote kleedlokalen.

Het restaurant bij het zwembad is wel geopend. De ouders kunnen gedurende de les daar wachten.

Het is een speciale avond voor onze C-diploma zwemmers. Zij gaan afzwemmen donderdag. Zij hebben hier al een e-mail over gehad. Bij het afzwemmen mogen 2 personen per huishouden aanwezig zijn, houden afstand op de tribune en we willen vragen goed op tijd te zijn.

Vanaf 1 juli zijn er weer een aantal regels versoepeld. In het kort betekent dat:

  • Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • Kinderen van 12 tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot volwassenen;
  • Het is niet meer noodzakelijk voor de instructeurs om tijdens de les afstand te houden tot leerlingen (tot 18 jaar);

Uiteraard blijven de regels omtrent ziek zijn, zieke gezinsleden e.d. gelijk. Blijf dan thuis zoals beschreven staat in het plan. De informatie over het zwemmen op donderdagavond is te vinden onder de oranje knop die hieronder staat. Door op onderstaande oranje knop te drukken, krijg je het document met alle informatie. Lees deze goed door.

Lees hier alle informatie / tijden / afspraken.

Enkele belangrijke punten:

  • C-zwemmers hebben examen en uiteraard met kleding! Doe deze dus thuis al aan. Voor andere zwemmers betreft het nog steeds alleen badkleding.
  • Instructeurs kleden zich ook thuis al om, niet in het zwembad.
  • Lifesavers uit blok 3 zwemmen buiten.
  • Onderwatersport en conditiezwemmers melden of en wanneer zij komen zwemmen (in blok 4 of 5) via de reserveringsknop onderaan deze e-mail. Graag uiterlijk voor donderdag 16:00 uur invullen.

In het document vind je o.a.:

  1. een baan/ instructeurs indeling
  2. belangrijke regels waar we ons aan moeten houden om met z’n allen te mogen blijven zwemmen.

De aanvangstijd is zoals normaal, echter wordt er korter gezwommen om de doorstroom naar een volgend blok goed te laten verlopen.

Buitenzwemmen voor Livesavers (blok 3)

De lifesavers gaan buitenzwemmen. Dit doen we net als de vorige week op camping Everstein. De waterkwaliteit is daar weer in orde. De les zal een kwartier eerder beginnen dan normaal om 19.45.  Komende donderdag zal het weer niet zo mooi zijn als afgelopen week, daarom is het belangrijk om je tijdens het zwemmen goed aan te kleden met een wetsuit/shorty en voor na het zwemmen warme kleding mee te nemen. De les zal ongeveer 45 minuten duren.

Betreft onderwatersport & conditiezwemmers (vanaf 20:45)

Volgens onze lijst zijn er meer zwemmers in de laatste twee blokken dan ruimte in het bad door de 1,5 meter maatregel die we moeten handhaven. Hierdoor moet onderstaand formulier op tijd worden ingevuld, zodat we jou een zwemplek kunnen toewijzen in de blokken 20:45-21:20 en 21:25-22:00. Hierbij geldt helaas vol=vol. Graag uiterlijk voor donderdag 16:00 uur invullen.

Blok 5 zal 5 minuten eerder beginnen (21:25 ipv. 21:30). Het verzoek aan de zwemmers in blok 4 om tijdig de banen vrij te maken voor de zwemmers van blok 5.

Volgens de nieuwe regels hoeft men tijdens het banenzwemmen geen afstandsbeperking meer aan te houden. Echter willen we jullie vragen om dan niet aan de lijnen of de kant binnen de 1,5 meter te gaan hangen.

Reserveren plek conditiezwemmen

Let op elkaar! We doen dit samen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur en de TC’s en instructeurs